Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό, εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, καταλογίζοντας στην μεν κυβέρνηση της ΝΔ αποτυχία στη διαχείριση ενός τόσο μεγάλου θέματος, στη δε προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για τη συμφωνία με την οποία ‘έδωσε τα κλειδιά της διαχείρισης’, όπως λένε, στον Ερντογάν, την ώρα που η ΕΕ έπρεπε να έχει πολύ πιο ενεργό ρόλο.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποτύχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού / προσφυγικού. Γι’ αυτό έχει αλλάξει πέντε υπεύθυνους, γι’ αυτό έκλεισε και άνοιξε ένα Υπουργείο, γι’ αυτό ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει στους νησιώτες τι πρόκειται να γίνει στα νησιά», δήλωσε χθες μιλώντας στο OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. Ειδικά για το τι μέλλει γενέσθαι στα νησιά που πλήττονται από κύματα
προσφύγων και μεταναστών, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι δεν πρέπει να γίνει καμία νέα δομή, αν δεν ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις υπάρχουσες. Εξήγησε δηλαδή, ότι δεν μπορεί κατά τους ίδιους η κυβέρνηση να πάει στη Λέσβο, στη Σάμο, στα υπόλοιπα νησιά και να πει ότι ανοίγουν νέες δομές όταν δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει με τη Μόρια και τις υπόλοιπες περιοχές.
Δεύτερον, το Κίνημα Αλλαγής ζητά κλειστά κέντρα με βάση τους διεθνείς κανόνες, που θα μπορούν να ικανοποιούν τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων για μερικούς μήνες. «Βλέπουμε ορισμένους δήμους που αντιδρούν, αλλά και ορισμένους δήμους που λένε ότι εδώ εάν μας πείτε καθαρές κουβέντες αποδεχόμαστε να φιλοξενήσουμε ανθρώπους γιατί άλλωστε οι Έλληνες όλα τα τελευταία χρόνια και οι δήμαρχοι και η Εκκλησία και πολλοί ακόμα έχουν φιλοξενήσει, έχουν δώσει δυνατότητες στους κατατρεγμένους, αυτούς ανθρώπους», λένε στελέχη του κόμματος.
Τρίτον, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει στην ανάγκη να επιδειχθεί έμπρακτα ευρωπαϊκή ευθύνη. «Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μία συμφωνία πριν από τέσσερα χρόνια. Η συμφωνία αυτή, ως κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δώσει τα κλειδιά της διαχείρισης στον κ. Ερντογάν. Σήμερα η Ευρώπη είναι κατώτερη των περιστάσεων. Βλέπετε ο κ. Ερντογάν προκαλεί και σήμερα εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, αφού τα νησιά μας έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ψυχών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας ότι αν δεν γίνει ευρωπαϊκό relocation και να πάρει ευθύνες η Ευρώπη και περιμένουν να τα βγάλει πέρα μόνη της η Ελλάδα, δεν θα αντέξει η Ελλάδα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, εξήγησε ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έχει θέσει όλα αυτά τα ζητήματα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ζητώντας προς αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Όσο ακολουθεί τη στρατηγική ενός καλού παιδιού, που περιμένει η Ευρώπη να μας ακούσει, δεν θα μας ακούσει η Ευρώπη», προειδοποιούν στο Κίνημα Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου