Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

34 χρόνια Ε.Σ.Υ.

Τα ‘γενέθλια’ της πιο σημαντικής κατά τους ίδιους, μεταρρύθμισης που έχει γίνει στην χώρα μας στον τομέα της Υγείας, του ΕΣΥ, γιόρτασαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Πάνε άλλωστε 34 χρόνια από την...
ψήφιση του νομοσχεδίου για την εφαρμογή και ανάπτυξη του ΕΣΥ, που θα άλλαζε για πάντα το τοπίο της Δημόσιας Υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους Έλληνες πολίτες. Με εμπνευστή και οραματιστή της μεταρρύθμισης αυτής τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι «το ΠΑΣΟΚ εμπνεύστηκε, οραματίστηκε και πραγματοποίησε αυτή την αλλαγή, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. 

«Σήμερα, 34 χρόνια μετά, το πολύπαθο ΕΣΥ βρίσκεται ακόμα εδώ, παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού, τις λειτουργικές και κτιριακές αδυναμίες του και την έλλειψη εκσυγχρονισμού, αντιστέκεται δυναμικά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των άτολμων πολιτικών και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς.

Έχοντας ο ίδιος υπηρετήσει το ΕΣΥ τα τελευταία 27 χρόνια, εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του δημόσιου χαρακτήρα του θα βρει το κόμμα του απέναντι. «Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, πιστεύουμε σθεναρά ότι η Υγεία αποτελεί και πρέπει να αποτελεί Δημόσιο Αγαθό και ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, πρέπει να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτή», κατέληξε...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου