Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Διοικητές νοσοκομείων:Έντονες πιέσεις εντός της ΝΔ και για άλλες «παραιτήσεις»

Επί ποδός βρίσκεται το επιτελείο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ελεγχθούν εκ νέου τα πρόσωπα που διορίσθηκαν στα νοσοκομεία.με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα,  στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ο οποίος τελικά υποχρεώθηκε σε παραίτηση, Μάλιστα  σχετικές εντολές έχουν δοθεί και …άνωθεν. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για τις κομματικές τοποθετήσεις στο ΕΣΥ, ενώ η κυβέρνηση και η κυβερνώσα παράταξη απαντούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να κουνά το δάχτυλο όταν επί ημερών του διορίσθηκαν σε νοσοκομεία και άνθρωποι που απασχολούνταν σε βουλκανιζατέρ πριν αναλάβουν.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα να διορθώσει τυχόν αστοχίες που μπορεί να προκύψουν. Κι εδώ είναι που φαίνεται να ξεκινά νέο πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς ασκούνται πιέσεις ακόμη και από την κομματική βάση της ΝΔ – όπως αναφέρει το ethnos.gr – να απομακρυνθούν κι άλλα στελέχη που διορίσθηκαν και χωρίς να έχουν τα προσόντα και τη γνώση για τον τομέα της υγείας, αλλά και λόγω μεγάλης ηλικίας
Άλλωστε δεν είναι λίγοι στη λίστα που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας – με βάση το ρεπορτάζ του ethnos.gr– που ξεπερνούν κατά πολύ τα 70 έτη. Το επιτελείο της οδού Αριστοτέλους τις τελευταίες ώρες βρίσκεται
Στόχος είναι να μην προκύψει νέα αντίστοιχη περίπτωση όπως του 80χρονου τέως Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας όχι μόνο ως προς το ηλικιακό ζήτημα, αλλά και ως προς τα προσόντα και τις κομματικές διασυνδέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των νέων Διοικητών Νοσοκομείων, αφού περιορίσθηκε μόνο στα ονόματά τους, ούτε καν στα πατρώνυμα.
Άγνωστο παραμένει εάν τις επόμενες ημέρες από τις συνεχείς πιέσεις και καταγγελίες που γίνονται, θα υπάρξουν και νέες αντικαταστάσεις σε πρόσωπα. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες είναι συνεχείς οι παροτρύνσεις κομματικών στελεχών να γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου