Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή για τη Novartis...

Στην Κουμουνδούρου χθες μπήκαν οι τελευταίες «πινελιές» της σημερινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τη συζήτηση που θα γίνει σχετικά με τη σύσταση ή όχι προανακριτικής επιτροπής για...
τον Δημήτρη Παππαγγελόπουλο για την υπόθεση της Novartis.

Η απόφαση ο πρώην πρωθυπουργός να πάρει το λόγο έχει ληφθεί εδώ και εβδομάδες, αφού το στενό του επιτελείο εκτίμησε ότι από το βήμα της Ολομέλειας θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στο υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis, αλλά και στην πλεκτάνη συγκάλυψής του και στοχοποίησης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που το ανέδειξαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αφήσει ασχολίαστο το γεγονός ότι παρά τις προτροπές της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πλειοψηφία επέλεξε να αφήσει τον ίδιο «εκτός κάδρου». Κομματικές πηγές υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. «Ήταν απλώς μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το πραγματικό σκάνδαλο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του αναμένεται να αναφερθεί στην προσπάθεια της ΝΔ να τρομοκρατήσει δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και στα εσωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός πιεζόμενος από την «πτέρυγα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψηφίσει τη πρόταση της πλειοψηφίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής εξηγώντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις προκειμένου να παρθεί μια τέτοια πρωτοβουλία.

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, του οποίου η τοποθέτηση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, το λόγο θα πάρουν ακόμα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σπύρος Λάππας, ο Παύλος Πολάκης, ο Γιάννης Γκιόλας και ο Γιάννης Ραγκούσης. Χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρουν τον λόγο θα επισημάνουν ότι «δεν μπορούν να μιλούν για σεβασμό στη Δικαιοσύνη αυτοί που απειλούν με ρεβάνς και μηνύουν δικαστικούς λειτουργούς επειδή αποφάσισαν να διερευνήσουν μια σκανδαλώδη υπόθεση».

Επίσης θα τονίσουν πως «δεν μπορεί οι ίδιοι δικαστικοί λειτουργοί τη μια μέρα να είναι σκευωροί και την άλλη μέρα να είναι άξιοι συγχαρητηρίων επειδή έθεσαν στο αρχείο συγκεκριμένες υποθέσεις». Οι ομιλητές αναμένεται να εκτιμήσουν πως η προανακριτική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θεωρούν πως θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρείας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη δημόσια υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν να δουν πόσο η ΝΔ θα επιλέξει να ανεβάσει τους τόνους στη συνεδρίαση, ενώ ασχολίαστο δεν θα μείνει το γεγονός πως η συζήτηση αποφασίστηκε να γίνει την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου