Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου κατέθεσε χθες στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Γιάννης Αξαόπουλος.

Προσλήψεις στο δήμο Νάξου Μικρών Κυκλάδων
Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, με την παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου «Μαζί Αλλάζουμε» ο κ. Αξαόπουλος αιφνιδιάζει τους πάντες με την απόφαση του να παραιτηθεί.
Όπως ο ίδιος αναφέρει, η απόφαση του αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις, ουσιαστικά ακυρώνεται η απλή αναλογική και αλλοιώνεται η λαϊκή βούληση.
«Δεν μπορώ να παίξω το ρόλο της μαριονέτας» δήλωσε ο κ. Αξαόπουλος στο Naxostimesαναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση.
Να σημειωθεί ότι τη θέση του κ. Αξαόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών με τις περισσότερες ψήφους κ. Θανάσης Μπερτσιάς.
Στο έγγραφο του προς το δήμο – που φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα το Naxostimes- αναφέρει:

Με την ελπίδα πως κάτι μπορεί να αλλάξει στο τόπο μας, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και ένα ουσιαστικό σχέδιο και όραμα για το αύριο των νησιών και των παιδιών μας, πήρα μέρος στις δύο τελευταίες δημοτικές εκλογές, έχοντας τη διάθεση να προσφέρω και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις σ΄ αυτό τον αγώνα. Τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν αυτή την προσδοκία, παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Σεβαστό το αποτέλεσμα, όχι όμως και η λογική του.
Και σαν να μην αυτό, ήρθαν και οι πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις που ακυρώνουν την απλή αναλογική, αλλοιώνουν τη λαϊκή βούληση και με αντιδημοκρατικό τρόπο επιβάλλουν την άποψη της μειοψηφίας.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την οποία κατέχω με τον συνδυασμό ‘’Μαζί αλλάζουμε’’ και υποψήφιο δήμαρχο το Λεονάρδο Χατζηανδρέου.έφτανε 
Ευχαριστώ τους πολίτες που για δεύτερη φορά με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν και τις δύο φορές σε κορυφαίες θέσεις των συνδυασμών μας και τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω στο πλευρό τους, ως απλός πολίτης, τη μάχη για την αλλαγή στο τόπο μας, με την ελπίδα πως στο μέλλον θα επικρατήσουν επιτέλους η κοινή λογική, οι κανόνες της δημοκρατικής διακυβέρνησης και η απαίτηση για την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη το μέλλον των παιδιών μας.
Με τιμή
Αξαόπουλος Π. Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου