Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Πότε θα δείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ – Πόσα κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Πότε θα δείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ – Πόσα κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτωνΣε διαδικασία δοκιμών βρίσκονται οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδωνγια την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», από την Κυριακή παίρνουν φωτιά τα συστήματα για την έκδοση των 7,3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών και στη συνέχεια στα μέσα της εβδομάδας θα τρέξει ένας δεύτερος γύρος προκειμένου να προκύψουν οι δικαιούχοι απαλλαγής και εκπτώσεων κατά 50% με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Τα ραβασάκια, αν όλα πάνε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς μέχρι το παραπάνω
Σαββατοκύριακο, θα έχουν φορτωθεί στο Taxisnet και η συνέχεια αναμένεται δύσκολη, αν και καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος μεσοσταθμικά κατά 22% σε σχέση με τα περσινά εκκαθαριστικά – οι μειώσεις κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος της περιουσίας από 10% έως 30% – και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι βιάστηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας να ψηφιστούν. Συνιστούν το πρώτο βήμα φοροελαφρύνσεων για όλους, ενώ έπεται η μείωση του συντελεστή φόρου για τις επιχειρήσεις – για τα κέρδη του 2019 – από το 28% στο 24%.
Εν τω μεταξύ, θολό παραμένει το τοπίο για τις υπόλοιπες φοροελαφρύνσεις, καθώς δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και κυρίως για τα πλεονάσματα.
Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο υπουργείο Οικονομικών δεν είδαν με καλό μάτι τις εξαγγελίες διαφόρων υπουργών με δημοσιονομικό κόστος, χωρίς να έχει υπάρξει νωρίτερα συνεννόηση με αυτούς που έχουν την ευθύνη του «ταμείου». Για παράδειγμα, ο Χάρης Θεοχάρης προανήγγειλε μεταφορά του τουριστικού πακέτου – όλου – στον συντελεστή ΦΠΑ 13% και ο Λευτέρης Αυγενάκης μειώσεις ΦΠΑ σε αθλητές και εισιτήρια.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις 23 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί «αντιμέτωπος» με τους θεσμούς και νωρίτερα στις 13 του μήνα με τους ομολόγους του στο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου