Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ντιμπέιτ τέλος – Δε βγήκε «λευκός καπνός» στη διακομματική επιτροπή

Ντιμπέιτ τέλος – Δε βγήκε «λευκός καπνός» στη διακομματική επιτροπή | in.grΔεν πρόκειται να διεξαχθεί – όπως όλα δείχνουν – το ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε δεν βρήκε ημερομηνία για τη διεξαγωγή του στην οποία να συμφωνούν όλα τα κόμματα.
Υπενθυμίζεται πως οι εκπρόσωποι των κομμάτων είχαν συμφωνήσει προ ημερών να διεξαχθεί το ντιμπέιτ  την 1η Ιουλίου, ωστόσο λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για την 30η Ιουνίου, άλλαξαν τα σχέδια καθώς θα ήταν αβέβαιο εάν θα προλάβαινε να παρευρεθεί ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη διακομματική επιτροπή προτάθηκαν τουλάχιστον δύο ημερομηνίες στις οποίες θα μπορούσε να διεξαχθεί η «τηλεμαχία» αλλά φαίνεται πως δεν συμφώνησαν όλα τα κόμματα.

Με βάση αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αρχικά προτάθηκε η 27η Ιουνίου, ημερομηνία που δέχτηκε η Νέα Δημοκρατία αλλά απέρριψε το Κίνημα Αλλαγής. Στην συνέχεια έπεσε το τραπέζι η 2α Ιουλίου, όμως διατυπώθηκαν ενστάσεις από το ΚΚΕ.
Ως έκτακτη λύση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η τηλεμαχία να λάβει χώρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου, δηλαδή το βράδυ της 2ας Ιουλίου.
Τι πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ
Από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι μπορούν όλες τις μέρες να γίνει το debate. Ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία όποια μέρα μπορεί να γίνει το debate των δύο, αφού δεν μπορούν τα αλλά κόμματα. Ακόμα και το Σάββατο.
Στην διακομματική ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφοριες επανέφερε ακόμα και την 1η Ιουλίου, δηλαδή την ημέρα που επιστρέφει ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορούσε το ΚΚΕ αυτή τη μέρα γιατί έχει συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη
Την Πέμπτη 27 Ιουνίου δεν μπορούσε πάλι το ΚΚΕ γιατί έχει την κεντρική του εκδήλωση στην Πάτρα
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου δεν μπορούσε το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει περιοδεία η Φώφη Γεννηματά στην Δυτική Ελλάδα
Τρίτη 2, Ιουλίου δεν μπορούσε η Νέα Δημοκρατία γιατί έχει περιοδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μαγνησία
Πήγες από το ΣυΡιζΑ υποστηρίζουν πως Κιναλ ΝΔ δεν θέλουν να γίνει το debate…

Δηλώσεις

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για απροθυμία να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και κάλεσε τη ΝΔ «να μην κρύβεται για να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ των Τσίπρα – Μητσοτάκη».
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κωνσταντίνος Ζούλας τόνισε πως «εμείς προσήλθαμε με δύο εναλλακτικές ημερομηνίες αλλά δεν υπήρξε συμφωνία από τα υπόλοιπα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την 1η Ιουλίου και συμφωνήσαμε και σε αυτό αλλά και πάλι δεν μπρορούσαν τα άλλα κόμματα. Το debate δεν θα γίνει και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες».
Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Οθωνας σχολίασε πως «επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου