Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Νάξος: «Συναντήσεις» κρασιών και τυριών σε επίπεδο υψηλής γαστρονομίας

" Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Cheese and Wine, η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ και οι ΠΟΠ Οίνοι Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar συναντήθηκαν στις 09 Ιουνίου 2019 στο εστιατόριο «1926» στη χώρα της Νάξου.
Εκλεκτοί καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στο νησί γευμάτισαν σε ένα καλοστρωμένο νησιωτικό τραπέζι και είχαν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ΠΟΠ και ΠΓΙ οίνους της Enoteca από την περιφέρεια Emilia Romana της Ιταλίας.
Επιπλέον, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ και ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ για την ιστορία τους, την πολιτισμική τους πορεία μέχρι σήμερα αλλά και τα εξαιρετικά τους προϊόντα. Παράλληλα παρακολούθησαν μαγειρικό show από τον chef Χρήστο Πλεσιώτη καθώς και γευστική δοκιμή των οίνων από τον διακεκριμένο οινολόγο Άρη Σκλαβενίτη.

Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους με την υπόσχεση για μια επόμενη συνάντηση! 
Περισσότερο μπορείτε να δείτε εδω... www.medcheeseandwines.eu  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου