Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Εξηγείστε στον κόσμο το καταστροφικό σενάριο

Εξηγείστε στον κόσμο το καταστροφικό σενάριο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tvΑν η κάλπη δεν δώσει ισχυρή εντολή στην ΝΔ, τότε ο τόπος θα μπει σε περιπέτεια.» Έχω ακούσει τον Μητσοτάκη να το λέει καμιά δεκαριά φορές, είτε μέσα ενημέρωσης είτε μιλώντας σε κοινό στις περιοδείες του. Δίκιο έχει, αλλά ο λακωνικός τρόπος με τον οποίον αναφέρεται σ’ αυτή την απευκταία πιθανότητα είναι κατά την γνώμη μου ελλιπής και χρειάζεται συμπλήρωση. Τι πιστεύει δηλαδή ο Κυριάκος, όταν ξορκίζει την «περιπέτεια» και την συμπληρώνει απλώς με την «ανάγκη πολιτικής σταθερότητας που έχει ο τόπος»; Ότι ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος έχει πλήρη επίγνωση της παγίδας που έχει στήσει ο Τσίπρας με την απλή αναλογική; Αν το πιστεύει αυτό, κάνει μέγα λάθος.
Κάντε ένα τυχαίο γκάλοπ στους γνωστούς σας: Ρωτήστε τους τι θα συμβεί αν την νύχτα της 7ης Ιουλίου η ΝΔ κερδίσει μεν τις εκλογές, αλλά βγάλει μόνο 145 βουλευτές. Θα φρίξετε από τις απαντήσεις ή μάλλον από το ανασήκωμα των ώμων όσων ερωτηθούν. Ιδέα δεν έχουν τι ντόμινο εξελίξεων και καταστροφικών επιδράσεων θα έχει κάτι τέτοιο. Ιδέα δεν έχουν πως αν η ΝΔ δεν πάρει τουλάχιστον 151 έδρες την 7η Ιουλίου, τότε θα χρειαστούν δεκαπέντε περίπου μέρες διερευνητικών εντολών (φθάνουμε 20 Ιουλίου), για να ξαναπροκηρυχθούν νέες εκλογές για μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ούτε έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτές (οι τρίτες στην σειρά μαζί με τις ευρωεκλογές) θα γίνουν με απλή αναλογική, πράγμα που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα θα χρειάζεται να πάρει το 51% του εκλογικού σώματος για να μπορεί να κυβερνήσει. Άρα θα φθάσουμε σε νέα αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, εκτός αν πιστεύει κανείς ότι είναι εφικτός ο μεγάλος συνασπισμός, δηλαδή κοινή κυβέρνηση Μητσοτάκη-Τσίπρα με υπουργούς τον Άδωνη και τον Πολάκη. Άρα, το πιθανότερο είναι να πάμε σε νέες εκλογές στα τέλη Σεπτέμβρη (τέταρτες στην σειρά), με την χώρα να έχει αποδιαλυθεί. Θαρρείτε πως τα ξέρει ο απλός κόσμος αυτά με λεπτομέρειες; Αμ δε.
Εδώ κύριοι χρειάζεται μασημένη τροφή. Χρειάζονται λεπτομερείς εξηγήσεις για το τι περιμένει την χώρα αν η εντολή της κάλπης είναι ανέμελη και χλιαρή. Χρειάζεται να μάθει ο κόσμος ότι ο τόπος θα μπει σε καταστροφικό ντόμινο που θα κονιορτοποιήσει την οικονομία και θα μας ξαναγυρίσει στην εποχή των μνημονίων. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι άνθρωποι να γνωρίζουν τους δαιδάλους της εκλογικής μας νομοθεσίας ούτε τις συνταγματικές προϋποθέσεις για τον  εκλογικό νόμο, όμως είναι υποχρέωση των πολιτικών ανδρών να τα εξηγήσουν. Ένα «θα μπούμε σε περιπέτεια» δεν αρκεί, δεν περιγράφει επαρκώς την πιθανότητα να έρθουν τα επόμενα Χριστούγεννα και εμείς να μην έχουμε ακόμα κυβέρνηση.   
Κι επειδή αυτές τις εξηγήσεις δεν θα τις δώσουν οι Συριζαίοι (αφού αυτοί έχουν στήσει το ναρκοπέδιο), ούτε θα τις δώσει το ΚΙΝΑΛ (που επιθυμεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο μέσα στην αναμπουμπούλα), είναι υποχρεωμένα να τις δώσουν τα στελέχη της ΝΔ. Στην πλάτη τους είναι αυτό το καθήκον. Δεν φτάνει να φωνάζουν «πηγαίνετε να ψηφίσετε», πρέπει να εξηγήσουν με λεπτομέρειες και το γιατί. Διαφορετικά, η έκπληξη πάντα παραμονεύει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου