Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Κορυφώνεται η μάχη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τους αναποφάσιστους...

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στη διάθεσή του μόλις 16 ημέρες για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στις ευρωεκλογές και να...
δείξει πως η μάχη με την ΝΔ μπορεί να είναι αμφίρροπη.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο διαβάζουν με προσοχή τις δύο χθεσινές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα στοιχεία της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR έδειχναν διαφορά 7,6 και 7,4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές με τη ΝΔ. Η ALCO για το OPEN έριχνε τον πήχη για τις εθνικές εκλογές στις 6,5 μονάδες και για τη μάχη των Βρυξελλών στις 5,9.

Πολύ σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μαζί με τους συνεργάτες του στα χέρια του μια σειρά από μετρήσεις στις οποίες ιδιαίτερη βάση θα δοθούν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Κυρίως για τα κοινά που άγγιξαν περισσότερο οι πρόσφατες ανακοινώσεις, αλλά και πόσο επηρέασαν το κομμάτι εκείνων των ψηφοφόρων που δεν έχουν καταλήξει ακόμα ποια θα είναι η ψήφος τους.

Στελέχη της πλειοψηφίας υποστηρίζουν πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο χρειάζονται λίγο ακόμα χρόνο για να τύχουν της ανταπόκρισης του κόσμου. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια θα φανεί στο εισόδημα των νοικοκυριών μέσα στο καλακαίρι. Το δώρο των συνταξιούχων είναι το μέτρο που θα ανακουφίσει άμεσα χιλιάδες οικογένειες και ενδεχομένως παίξει ρόλο για το πώς θα προσέλθουν στις κάλπες οι αναποφάσιστοι. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν πως οι περισσότεροι από αυτούς θα καταλήξουν στην ψήφο τους στην κυριολεξία λίγο πριν τις κάλπες. Όπως είναι φυσικό στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν ακόμα και την τελευταία ημέρα με βουλευτές και στελέχη να “οργώνουν” όλη την Ελλάδα από το Σάββατο.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η γαλάζια παράταξη προσπαθεί να απομακρύνει τους πολίτες που είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 από το ψηφοδέλτιό τους χωρίς να ενδιαφέρονται για το που θα κατευθυνθούν. Σε μεγάλο βαθμό αποδίδουν σε αυτόν τον σκοπό και το χαμηλό επίπεδο της συζήτησης στη Βουλή προχθές.

Δεν είναι τυχαία η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τον πατέρα του, αφού εκτιμάται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να δοθεί συνέχεια στη Βουλή σε ένα τέτοιο ζήτημα. Παρ΄όλα αυτά στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως οι προσωπικές επιθέσεις θα συνεχιστούν και για τη σημερινή μονομαχία στη Βουλή έχουν ήδη ετοιμαστεί για έναν νέο σκληρό γύρο αντιπαράθεσης.

Από την πλειοψηφία όλο το διάστημα που απομένει θα επιμείνουν πολύ στο χαρακτήρα που, όπως υποστηρίζουν επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει στον προεκλογικό διάλογο και είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Έκανε λόγο για ανερμάτιστο λόγο, αναφέροντας πως ποτέ στο παρελθόν το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου δεν βρέθηκε σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

Η προώθηση της προοδευτικής συμμαχίας και το άνοιγμα στην κεντροαριστερά παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα και για τις ευρωεκλογές αφού επιθυμεί το “πείραμα” να είναι επιτυχημένο προκειμένου να προχωρήσει με τον ίδιο προσανατολισμό μέχρι τις εθνικές κάλπες.

Οι επόμενοι σταθμοί του πρωθυπουργού θα είναι τα Ιωάννινα, τα οποία ανέβαλε εξαιτίας των ανακοινώσεων του πακέτου των παροχών και των φοροελαφρύνσεων, αλλά και το Αγρίνιο το Σάββατο. Στον προγραμματισμό της Κουμουνδούρου υπάρχει ακόμα η Λάρισα, η Λαμία, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, αλλά και το Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου