Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δελτίο τύπου για την περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού, στην Σύρο.

Στη Σύρο, την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, όπου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών και συναντήσεων. 
Κατά την πρώτη ημέρα περιοδείας ...
του στη Σύρο, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, Αντώνη Χατζηιωάννου, ΤζώρτζηΜακρυωνίτη, Μαρία Μαυρίκου, ΧρηστιάνναΠάπιτση, Δημήτρη Γρυπάρη και Νίκο Αλμπανόπουλο, επισκέφθηκαν το ιστορικό κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Μάρκος Βουτσίνος και μέλη της διοίκησης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων Γιάννης Χαρίτος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βουτσίνος αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας που απασχολεί τα νησιά ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έντονη ανησυχία που υπάρχει για τις συνθήκες εργασίας με τα χαμηλά ημερομίσθια και την ανασφάλιστη εργασία. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, κ. Χαρίτος στάθηκε στην έντονη ανησυχία που διακατέχει την τρίτη ηλικία σχετικά με το συνταξιοδοτικό και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, αναφέρθηκε στην ανάγκη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μετατραπεί σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ακριβώς επειδή τον χειμώνα τα νησιά μας πέφτουν σε «Χειμερία Νάρκη». «Η μεγάλη πρόκληση είναι να καταστήσουμε όλοι μαζί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών που κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα θα θέλει να ζει εδώ. Να απολαμβάνουν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι επισκέπτες μας και το καλοκαίρι, και τον χειμώνα, και την άνοιξη και το φθινόπωρο. Να παράγουμε δημιουργικά όλο τον χρόνο στην πιο τουριστική Περιφέρεια της χώρας και σε έναν προορισμό που μετρά χιλιάδες χρόνια ιστορίας», ανέφερε ο κ. Γλυνός επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του ότι κανένα νησί δεν θα μείνει χωρίς γιατρό, γι αυτό στο πρόγραμμα υγείας της παράταξής μας υπάρχει μέριμνα ώστε να υπάρχει σε κάθε νησί το “Σπίτι του Γιατρού”, παρέχοντας επιπλέον κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές υγείας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σύρο, όπου πλέον έχει τεθεί σε εφεδρεία, καθώς το νησί ηλεκτροδοτείται με υποθαλάσσιο καλώδιο από την Ηπειρωτική Ελλάδα. Προτάθηκε, μετά από σχετική μελέτη και σχέδιο βιωσιμότητας, να μετατραπεί σε επισκευαστική μονάδα, κάτι που όπως είπε ο κ. Μ. Γλυνός θα διερευνηθεί, αφού σκοπός είναι η αξιοποίηση του κτηρίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κυκλάδων, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του, Γιάννη Ρούσσο.Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιχειρηματικότητα των νησιών των Κυκλάδων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης όχι μόνο για τη Σύρο, αλλά και για κάθε νησί των Κυκλάδων ξεχωριστά, και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μ. Γλυνός ήδη ο σχεδιασμός προς αυτή την κατεύθυνση είναι καταγεγραμμένος στο πρόγραμμα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»
Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η επίσκεψη του κ. Μανώλη Γλυνού και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της «Συμμαχίας» στο ναυπηγείο «Νεώριο», που το τελευταίο διάστημα επιχειρείται δυναμική επανεκκίνηση με τη συμβολή του επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα. Στο ναυπηγείο αυτή την περίοδοαπασχολούνται 411 εργαζόμενοι, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τους ίδιους όσο και για την οικονομία του νησιού.
Ο κ. Μ. Γλυνός συζήτησε με τον  πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνη Χατζαντώνηκαι με μέλη του Σωματείου για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ενώ ξεναγήθηκε στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και συνομίλησε με εργαζομένους. Το Εργοστασιακό Σωματείο ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας με τον κ. Γλυνό να δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν και ως αυριανή περιφερειακή αρχή θα στηρίξει το «Νεώριο», το οποίο αποτελεί τη μοναδική ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα στο Αιγαίο,με καταξιωμένους εργαζόμενουςπου έχουν διαπρέψει επί πολλά χρόνια στον χώρο.
Για την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», η παιδεία και ιδιαίτερα η νεολαία των νησιών, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Για αυτό το λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σπουδαστές και με εκπαιδευτικούς. Ο κ. Γλυνός έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και στους μαθητές για την απόφαση να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευσή τους. Και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη απορρόφησης των εκπαιδευομένων στην αγορά εργασίας με τον υποψήφιο περιφερειάρχη να αναφέρεται στον σχεδιασμό της «Συμμαχίας» για την αξιοποίηση ευκαιριών που παρέχονται, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και η αναστροφή του BrainDrain, επενδύοντας στην εκπαίδευση και στις νέες τεχνολογίες.
Η πρώτη ημέρα επισκέψεων στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έκλεισε με την συνάντηση που είχε ο κ. Μανώλης Γλυνός και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που τον συνοδεύουν, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ.κ. Δωρόθεο Β’.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γλυνός συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Βίβλο «Στη ζωή μαζί με την Αγία Γραφή», που πραγματοποίησε η Καθολική Επισκοπή Σύρου, στην περιοχή της Ποσειδωνίας. 

Οι επισκέψεις έγιναν σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε διάθεση συμπόρευσης, καθώς πολλές από τις προτάσεις των φορέων εμπεριέχονται ήδη στο πρόγραμμα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»,στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την μετατροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου