Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Στον δρόμο προς το συνέδριο του ΚινΑλ Ζητούμενο η ενιαία λειτουργία και η σαφής πολιτική πρόταση

Δύο στόχους έχει πρωτίστως το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που προγραμματίζεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου στο ΣΕΦ.
Το πολιτικό ζητούμενο του συνεδρίου προσδιόρισε με μεγάλη σαφήνεια ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, κάνοντας λόγο για την πλήρη και ενιαία λειτουργία του κόμματος, όπως έχει εξαγγελθεί από την ίδια την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά. «Αφήνουμε πίσω τον πολυκομματικό χαρακτήρα, ο οποίος στην πράξη αποδείχθηκε ότι, αντί να ευνοήσει τον πλουραλισμό, οδηγούσε σε πολυφωνία και Βαβυλωνία», είπε ο Γραμματέας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. Για αυτό και παρέπεμψε στην εκλογή των συλλογικών κομματικών οργάνων
του Κινήματος Αλλαγής στο Συνέδριο, αλλά και στη λειτουργία του φορέα με μειοψηφίες και πλειοψηφίες, με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη μεν, αλλά και στο ενιαίο και ξεκάθαρο στο εξής πολιτικό του μήνυμα. «Όλα τα κόμματα που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής κάνουν ένα βήμα πίσω, προκειμένου να αναδειχθεί ως ενιαίος φορέας η παράταξή μας», είπε, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος της παράταξης επιστρέφει σε αυτήν και ζητά από το Κίνημα Αλλαγής μία ξεκάθαρη πολιτική πρόταση και φωνή.
Αυτό είναι και το δεύτερο ζητούμενο του Συνεδρίου, καθώς από το βήμα της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας, η Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει στους συνέδρους και κατ’ επέκταση στους πολίτες όλης της χώρας το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής ενόψει εκλογών, το οποίο εν πολλοίς θα αποτελέσει και την κυβερνητική του πρόταση μετεκλογικά, στον βαθμό που θα λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Βασικός στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα βασικά προτάγματα του ήδη διαμορφωμένου αναλυτικά προγράμματός μας, του Σχεδίου Ελλάδα. Να κωδικοποιήσουμε τα κεντρικά του σημεία, ώστε να γίνουν αντιληπτές με σαφήνεια οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα από όλους», υποστήριξε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας και εκείνος από την πλευρά του ότι αυτή θα είναι και η βάση για όποια συζήτηση την επομένη των εκλογών και όχι η λογική των αριθμών, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση. «Ο ψηφοφόρος μας θα γνωρίζει ακριβώς για ποιους λόγους θα μας ψηφίσει», είπε.
Όσο για τα οργανωτικής τάξεως ζητήματα του συνεδρίου, υπενθύμισε ότι οι σύνεδροι θα κληθούν να εκλέξουν την νέα Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής που θα αποτελείται από 251 μέλη, ενώ αυτά με την σειρά τους θα εκλέξουν στη συνέχεια το νέο  Πολιτικό Συμβούλιο και τον νέο Γραμματέα. Ο ίδιος πάντως, φιγουράρει ως φαβορί για την παραμονή του στη θέση του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου