Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μολότοφ!

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο. 
Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ».
Αυτά δήλωσε στην ΕΡΤ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. Η δήλωση δεν είναι ατυχής. Είναι προκλητική! Δεν θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Κυρίτση τα θύματα από μολότοφ ή άλλους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Έχουν αποτυπωθεί βαθιά στη μνήμη του καθένα μας. Και ασφαλώς του ιδίου. Τόσο ως δημοσιογράφου, όσο ως Βουλευτή. Ασχέτως του εάν επέλεξε προσωρινά να τη διαγράψει. Για τους δικούς του λόγους. Οι ισχυρισμοί του προσβάλλουν. Τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους. Βάναυσα και αποκρουστικά. Χωρίς λόγο και αιτία. Χωρίς καμία δικαιολογία.

Η δήλωση είναι προκλητική και για έναν πρόσθετο λόγο. Ο Κυρίτσης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, υπερασπίζεται την «αθωότητα» των μολότοφ. Κατά τον Κυρίτση, φαίνεται να είναι ανεκτή η χρήση τους, στην έννομη τάξη μας. Δεν χρειάζεται καμία «θεραπεία» γι’ αυτές. Είναι πεντακάθαρο. Δεν αρκεί η γιγάντωση της ανομίας επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι δηλώσεις Κυρίτση κατατείνουν στη θεσμική δικαιολόγησή της. Χωρίς, οποιοδήποτε δισταγμό ή κάλυψη. Ωμή, κατάφωρη εκφύλιση βασικών αρχών και αντιλήψεων.
Οι δηλώσεις αυτές ουδεμία θέση έχουν στη διαδικασία διαβούλευσης του νέου ποινικού κώδικα. Άλλους σκοπούς εξυπηρετούν. Και άλλες σκοπιμότητες αποκαλύπτουν. Από που εκπορεύονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου