Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στο πλαίσιο  επίσκεψής του στη Νάξο την Τρίτη 26 Μαρτίου, επισκέφτηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Νάξου.
 Στη συζήτηση που διεξήχθη ο υπουργός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για την πορεία της ΕΑΣ Νάξου, για τη δρομολόγηση ζητημάτων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της, αλλά και για προβλήματα της αγοράς, με προϊόντα που "βαφτίζονται" και πωλούνται ως Ναξιακά.
Απαντώντας ο υπουργός είπε ότι τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν είναι οι "ελληνοποιήσεις" προϊόντων, ο τρόπος παραγωγής, η τήρηση της νομιμότητας στην αναγραφή, ζητήματα με τα σημεία λιανικής πώλησης εκτός από τις μονάδες, γιατί  ζημιωμένος είναι ο παραγωγός.

Αναφορικά με την εξέλιξη χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο η ΕΑΣ Νάξου έχει υποβάλει πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της, ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε ότι τις  επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των προτάσεων και  αναμένεται η υλοποίηση του προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου