Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Έρχεται «Μεγάλη Παρασκευή» για 250.000 αυτοαπασχολούμενους: Καλούνται να πληρώσουν εισφορές-σοκ

Νέα επίθεση στους επαγγελματίες με αύξηση εισφορώνΠρόωρη «Μεγάλη Παρασκευή» έρχεται στις 12 Απριλίου για 250.000 αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για εισφορές.
Πρόκειται για μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες, οι οποίοι θα «ξηλωθούν» κανονικά σε τρεις εβδομάδες, προκειμένου να καταβάλλουν τις εισφορές τους για την κύρια σύνταξη, το επικουρικό και το εφάπαξ.
Πρόκειται για την αναδρομική καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, τις τρέχουσες εισφορές του Φεβρουαρίου και τις αναδρομικές εισφορές των ετών 2017-2018 (πρώτη δόση).
Η σχετική απόφαση είναι το υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου
Πετρόπουλου, ενώ τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν ήδη αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΕΤΕΑΕΠ. Ο Tάσος Πετρόπουλος είναι αυτός που είχε πει το «κουφό», ότι τον βρίσκουν στον δρόμο ελεύθεροι επαγγελματίες και του δίνουν συγχαρητήρια για το νέο νόμο Κατρούγκαλου!
Πολλές χιλιάδες αυτοαπασχολούμενων θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία καταβολής των εισφορών τους, καθώς η υπερφορολόγηση και οι αυξημένες επιβαρύνσεις, τους έχουν τσακίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες εισφορές είναι υπολογισμένες με βάση τον ελάχιστο μισθό των 650 ευρώ και ως εκ τούτου, προκύπτουν αυξημένες επιβαρύνσεις.
Φυσικά, δεν θέλει και ερώτημα για το πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες υψηλότερες επιβαρύνσεις τόσες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς με τις χαμηλότερες εισφορές που αντιστοιχούσαν στα 586 ευρώ.
Όσοι δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους τότε θα επιβαρυνθούν με τις νόμιμες προσαυξήσεις,ενώ εξοφλημένη θεωρείται η εισφορά που έχει καταβληθεί στο σύνολο της.
Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους οφειλέτες της Εφορίας και των Ταμείων με τις 120 δόσεις, τις οποίες δεν θέλουν ούτε καν να συζητούν οι δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου