Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ημέρα ταλαιπωρίας με απεργία, στάση εργασίας και συγκεντρώσεις

imera-talaipwrias-me-apergia-stasi-ergasias-kai-sugkentrwseisΚλειστοί θα είναι την Πέμπτη όλοι οι δήμοι, ενώ και ο ΗΣΑΠ έχει στάση εργασίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δρομολόγια από τις 11 έως τις 2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα υπάρξει και έξω από το νοσοκομείο Παίδων. Οι εργαζόμενοι σε αυτό θα συγκεντρωθούν στην είσοδό του, στις 8.30 το πρωί.
Ας τα πάρουμε αναλυτικά.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κύρια αιτία είναι η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων».

Επίσης, οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν τρίωρη απεργία, από τις 11 το πρωί έως τις 2, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αντιμετώπιση του φαινομένου της πολύωρης αναμονής του επιβατικού κοινού στα εκδοτήρια και κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανταλλακτικά.
Ακόμη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο στις 8.30 το πρωί. Αφορμή είναι το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού συναδέλφου τους, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, αλλά και τα καθημερινά κρούσματα βίας από τα εγκαταλελειμμένα παιδιά.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρονται δυο περιστατικά ξυλοδαρμού, «το πρώτο την περασμένη Δευτέρα, 11/2/2019, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από Ρομά πατέρα ασθενούς παιδιού που προσήλθε για εξέταση και το δεύτερο, γιατρού από τον γιο ασθενή που απεβίωσε στο Νοσοκομείο Καβάλας».
«Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφία» το προσωπικό δεν κινδυνεύει μόνο από τους συνοδούς των παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα ΤΕΠ και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, κινδυνεύουν και από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο επί χρόνια με εισαγγελική εντολή. Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι έχουν φάει ξύλο. Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ δεν δόθηκε καμία λύση», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου