Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Το μαγειρείο η Βουλή

Τελικά δεν παραιτείται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο Πρόεδρος της Βουλής τον παρακάλεσε να κρατήσει την έδρα του για λίγο ακόμα. Η κυβέρνηση του ζήτησε να μεταφέρει στον κ. Παπαχριστόπουλο να παραμείνει στην εθνική αντιπροσωπεία γιατί έχει κάποια μερεμέτια κοινοβουλευτικού και νομοθετικού έργου και χρειάζεται ακόμη την παρουσία του. 
Έτσι, ο κ. Παπαχριστόπουλος αυτοδιαψεύδεται. Προηγουμένως είχε επικαλεσθεί λόγους συνείδησης για την προαναγγελθείσα παραίτησή του. Προφανώς αυτοί οι λόγοι συνείδησης παρακάμπτονται και δεν ισχύουν μπροστά στα παρακάλια της ηγεσίας της κυβέρνησης.
Παράλληλα, με κατεπείγουσα πρόσκλησή του, ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής για να διευκολυνθεί η κυβέρνηση μειοψηφίας στο νομοθετικό της έργο. Δεν γνωρίζουμε, ακόμα, την έκταση των τροποποιήσεων του
κανονισμού της Βουλής. Διάφοροι διαδρομιστές και ψιθυριστές ισχυρίζονται και διαδίδουν ότι ο αληθινός στόχος αυτών των τροποποιήσεων είναι η διευκόλυνση της αναγνώρισης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να παραμείνουν ως κοινοβουλευτική ομάδα. Έστω και εάν έχουν αποδεκατιστεί. Άλλοι διαδρομιστές και ψιθυριστές διατυπώνουν αμφιβολίες ως προς τον στόχο αυτόν και μάλλον η κυβέρνηση επείγεται να πνίξει κάθε ανάσα και κάθε φιλοδοξία του Πάνου Καμμένου να διεκδικεί τον ρόλο του αρχηγού κοινοβουλευτικής ομάδας στην παρούσα Βουλή.
Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Πότε διαβλέπουμε εξέλιξη ενός βελούδινου διαζυγίου ανάμεσα στον Αλέξη και τους ΑΝ.ΕΛ., πότε είμαστε ακούσιοι θεατές ενός διαζυγίου που συνεχώς βρωμίζει. Φαίνεται πως οι ενδιάμεσοι διαπραγματευτές αυτών των δύο ανδρών δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Ατζαμήδες; Ή οι διαφορές αφορούν πολλές βρώμικες δουλειές. Και η λάσπη εμποδίζει την ολοκλήρωση ενός θηριώδους έργου. Έχουν πολλά να μοιραστούν. Έχουν πολλά για να σκεπάσουν. Πρέπει να κρύψουν πολλές «συναλλαγές».
Θέλω να το θυμίσω. Είναι ιστορικό το γεγονός. Ο πιο φαύλος πολιτικός των πρώτων δεκαετιών του Γεωργίου του Α΄ ήταν ένα Υδραίος πολιτικός, που επέμενε να φορά μια Υδραία μπέρτα, που είχε την ονομασία Τζουμπέ. Επέμενε σ’ αυτή τη διακριτική φορεσιά. Όπως ο δικός μας Αλέξης επιμένει στη γραβάτα του. Δεν είχε τίποτα άλλο για διάκριση. Και με τον χαρακτηρισμό «Τζουμπέ» έμεινε στην ιστορία. Ήταν σκληρός και δεν σεβόταν τους θεσμούς. Έκανε ακριβώς τα ίδια που κάνει σήμερα ο Τσίπρας και η παρέα του. Κατασκεύαζε και απαρτίες και ψηφοφορίες. Το πολιτικό τέλος του ήταν πολύ κακό. Κάθισε στον πάγκο του κατηγορουμένου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.
Μαγειρείο ή κωμωδία η σημερινή Βουλή; Πάντως ο Αλέξης τρέχει για να αποκτήσει και τον τίτλο του Τζουμπέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου