Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μητρόπολη Παροναξίας: Το δάκρυ του Σεβασμιώτατου, η χαρά για την παρουσία των παιδιών

Μία εκδήλωση προς τιμή της εορτής των Τριών Ιεραρχών, μετατράπηκε σε μία εκδήλωση αγάπης με πολλαπλά μηνύματα. Πρωταγωνιστές τα παιδιά. Αλλά και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας που μίλησε από καρδιάς και συγκίνησε όταν με δάκρια στα μάτια αναφέρθηκε στην διάσταση που προλαμβάνουν πλέον οι εορτές όπως αυτή των Τριών Ιεραρχών που μένουν κενού …γράμματος, χτύπησε το καμπανάκι μέσω της πολιτικής απόφασης για το Μακεδονικό ενώ στάθηκε στην παρουσία των παιδιών που γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στον Άγιο Νικόδημο Χώρας Νάξου. Τα λόγια του Σεβασμιώτατου.
«Είναι περίλυπος η καρδιά μου, τις τελευταίες τρεις ημέρες και ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του ελληνικού κοινοβουλίου για τη Μακεδονία και για την αλλοίωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών που εξελίσσεται σε μια αργία κενού περιεχομένου».

Το πρώτο σοκ… όμως έχει και συνέχεια «με τις αποφάσεις αυτές φτάνουμε στο σημείο ως έθνος να πορευόμαστε χωρίς ιστορία, παράδοση και αξίες…  Όπως αποδεικνύεται, ενοχλεί ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών. Φτάσαμε στο σημείο ως πολιτεία να κρατήσουμε το περίβλημα, το τσόφλι και το περιεχόμενο να το πετάξουμε. Διατηρούμε την αργία της εορτής, χωρίς όμως την ουσία της ημέρας. Τότε γιατί είναι αργία; Δεν υπάρχει ούτε εκκλησιασμός, ούτε εκδήλωση στο σχολείο.  Απλά μετατρέπεται σε μία ημέρα ραστώνης και αδιαφορίας»
Και έρχεται η αποκάλυψη… «Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι φιλότιμοι εκπαιδευτικοί. Διευθυντές σχολείων που επικοινώνησαν μαζί μας και ζήτησαν να γίνει εκκλησιασμός και δη την παραμονή (σ.σ. Τρίτη 29 Ιανουαρίου) της εορτής ώστε να μπορέσουν οι μαθητές συντεταγμένα να έρθουν στην εκκλησία».   
Και ο επίλογος;  «Περίλυπη είναι η καρδιά μου γι αυτές τις δραματικές εξελίξεις που συμβαίνουν στον τόπο μας και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός. Απόψε μας δώσατε ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν βουρκωμένα τα μάτια μου από χαρά και από πόνο, από μελαγχολία και αισιοδοξία που μας δώσατε εσείς τα παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου