Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ψηφίζω «κατά συνείδηση»

Ο κύριος Νίμιτς μας απείλησε. Για άλλη μια φορά. Πώς αν δεν κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών θα επακολουθήσουν και θα υπάρξουν επικίνδυνες συνθήκες. Τι, άραγε, να εννοούσε; Θεωρεί σοβαρό το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης; Με πρωτοβουλία τίνος; Με πρωτοβουλία δική μας; Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο δεδομένο ή ένδειξη για μία τέτοια πρωτοβουλία. Θα ήμασταν ανόητοι, έως προδότες και προβοκάτορες, εάν επιχειρούσαμε πολεμικές ενέργειες σε βάρος ενός μικρού κράτους, κάτι που θα κατέστρεφε τους πυλώνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. 
Αν το επιχειρούσανε τα Σκόπια; Και αυτό κινείται στα όρια του απίθανου και εξωπραγματικού. Θα εισέπρατταν πολύ γρήγορα αυστηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις από τον ελληνικό στρατό, που καταφανώς υπερέχει.
Μήπως, ενέργειες οικονομικού πολέμου; Εμείς το 1994 επιβάλλαμε εμπάργκο στα σύνορα μας με τα Σκόπια. Τα Σκόπια γονάτισαν. Και η ενέργεια μας αυτή νομιμοποιήθηκε πλήρως από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τότε τι μένει; Ατομικές πράξεις τρομοκρατίας εκ μέρους των Σκοπίων; Είναι και αυτό μια αστεία πρόβλεψη. Που αντιμετωπίζεται άνετα από το διεθνές δίκαιο.
Μάλλον ο κύριος Νίμιτς μπλοφάρει. Και ασκεί αθέμιτη πίεση σε βάρος της Ελλάδας. Και σε βάρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Να το πούμε ωμα. Μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη μας έχουν κινητοποιηθεί τον τελευταίο καιρό με κύριο στόχο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να κάμψουν, όσες περισσότερες φορές μπορούν, τα γνησίως συνειδησιακά ζητήματα των Ελλήνων Βουλευτών. Και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Ηθικά, ουδέτερα, αλλά και ανήθικά μέσα. Τα τελευταία είναι τα πιο πολλά. Διασπάσεις των κομμάτων. Προσφορά ανώτατων αξιωμάτων σε αντικειμενικώς αστεία έως γελοία πρόσωπα αλλά και χρήμα. Αυτά είναι, άλλωστε, τα μέσα που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όταν οι τελευταίες θέλουν να πετύχουν το στόχο τους. Δεν ήμουν παρών σε οποιεσδήποτε ύποπτες συναλλαγές. Μερικές από αυτές θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα. Αρκετές σε ένα μεσαίο χρόνο. Και οι πιο βρώμικες αφού ξεσκονιστούν τα αρχεία των ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Κάποιοι, από τους Βουλευτές μας, θα επικαλεστούν ότι πράττουν κατά συνείδηση. Αποκρύπτοντας το επόμενο βήμα τους που είναι η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ποιος επικαλείται, άραγε, τη συνείδησή του τόσο συχνά. Από την πείρα μου έχω καταλήξει σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα: Αυτός που την παραβιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου