Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Πουθενά και ποτέ δεν συναντήθηκαν οι πολιτικές μας

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της, η ΝΟΔΕ των Κυκλάδων, δικαιολογημένα διαπιστώνει την “απουσία” μας όλη την τετραετία, γιατί όντως πουθενά και ποτέ δεν συναντηθήκαμε!

Πράγματι, δεν συναντηθήκαμε στο άνοιγμα του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, στη βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο, στην αναβάθμιση των Νοσοκομείων Σύρου, Νάξου, στην αναγέννηση των Κέντρων Υγείας.....


Δεν συναντηθήκαμε στον αγώνα για το άνοιγμα του Νεωρίου, στην εξεύρεση λύσης του Σμυριδικού στη Νάξο, στην υπεράσπιση των εργαζομένων και στα μέτρα κατά της ανεργίας.

Δεν συναντηθήκαμε στην ολοκλήρωση, εκκίνηση και επανακατασκευή υποδομών όπως το νέο Αεροδρόμιο στην Πάρο, το μεγάλο φράγμα στη Νάξο, το λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, στην ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης στη Σύρο, την Πάρο και τη Μύκονο, στις αφαλατώσεις των μικρών νησιών.

Δεν συναντηθήκαμε στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης, του ποιοτικού τουρισμού, του πολιτισμού και της αποκατάστασης των εγκαταλειμμένων  μνημείων.

Δεν συναντηθήκαμε στους αγώνες για το περιβάλλον και τη θεσμοθέτηση μέτρων για την προστασία του (Natura, ανακύκλωση).

Δεν συναντηθήκαμε στις δράσεις αλληλεγγύης και στη θεσμοθέτηση κοινωνικών μέτρων.

Δεν συναντηθήκαμε στην Τήνο,  στην ανάκτηση του λαϊκού και δημοκρατικού χαρακτήρα του ΠΙΙΕΤ, όπως όριζαν οι μεγάλοι δωρητές του νησιού και της χώρας.

Δεν συναντηθήκαμε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Σύρο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Κυκλάδων, στον καθορισμό ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης των Κυκλάδων, στα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τους Δήμους και εντάχθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ν.Αιγαίου και στον Φιλόδημο, με χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων.

Τέλος, δεν συναντηθήκαμε ούτε την Πρωτοχρονιά, στην έναρξη του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου που επιδοτεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τις μεταφορές εμπορευμάτων και καυσίμων στις Κυκλάδες.

Όσο για τα προβλήματα που προέκυψαν από τους δασικούς χάρτες (σε καμία περίπτωση δήμευση περιουσιών), παραδεχθείτε πρώτα, ότι αυτά δημιουργήθηκαν από τους νεοδημοκρατικούς νόμους, παλιούς (998/79) και νέους που ψήφισε και ο κ. Βρούτσης (4280/8-8-2014) και έπειτα ζητήστε πολιτισμένα,  χωρίς ντροπή, την τροποποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε κανέναν δασικό νόμο, απλά εφαρμόζει τους υπάρχοντες με την έγκριση του ΣτΕ και τη συνταγματική επιταγή για τους δασικούς χάρτες.

Η ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει στο χορό των ανακοινώσεων – κραυγών. Θα συνεχίσει να δίνει λύσεις σε προβλήματα που η δική σας παράταξη δημιούργησε, να δουλεύει συστηματικά και να αφουγκράζεται τις ανάγκες, χωρίς τον ναρκισσισμό της αυτοπροβολής.  

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου