Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Με την προβιά του «Κεντροαριστερού»

Την αξιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Αλέξη Τσίπρα για να προωθήσει «τη δήθεν νέα κεντροαριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ», καταγγέλλουν παράγοντες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι σημειώνουν ότι ένα εθνικό ζήτημα που έπρεπε να τύχει της εθνικής συμφωνίας των πολιτικών δυνάμεων καταλήγει να λειτουργεί ως «διαιρετική τομή» και ως «μοχλός παρέμβασης» στα δημοκρατικά κόμματα.
Είναι χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του Ευ. Βενιζέλου σε άρθρο του στα «Νέα»:

«Η παρέμβαση αυτή είχε ένα προφανή διπλό στόχο. Πρώτον, να αποπλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική συνεργασία με τον κ. Καμμένο, διασφαλίζοντας όμως τη στήριξη από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό βουλευτών των ΑΝΕΛ που ήσαν πρόθυμοι να μεταταχθούν στην κατηγορία των ενδοκυβερνητικών αποστατών. Δεύτερον, να καταστήσει την αποδοχή της συγκεκριμένης «συμφωνίας των Πρεσπών» κριτήριο ιδεολογικής ένταξης, στοιχείο της δήθεν «νέας κεντροαριστερής» ταυτότητας υπό την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του – που στηρίζεται όμως στις ψήφους τεσσάρων βουλευτών των ΑΝΕΛ και της κας Παπακώστα !»
Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στον χώρο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, όπου αναζητά πρόθυμους συνοδοιπόρους, όπως σημειώνεται, συνοδεύτηκε «με κραυγαλέες καταστρατηγήσεις του Συντάγματος και προσβολές της δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής τάξης». Με «ευτελισμούς της ιδιότητας του βουλευτή και των θεμελίων της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».
Γι’ αυτό και η αποδοχή της συγκεκριμένης συμφωνίας ενώ παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως «ζήτημα εθνικού συμφέροντος», στην πραγματικότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανάγκη προστασίας της δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής τάξης Και αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα εθνικού συμφέροντος.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ερμηνεύει κάθε ψήφο υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας ως ψήφο καθαρής υποστήριξης ή έστω έμμεσης αποδοχής της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και σίγουρα ως ψήφο ανοχής και διευκόλυνσης του τακτικισμού του που στοχεύει στην παράταση του κυβερνητικού του βίου.
Και βέβαια αντιλαμβάνεται τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «καταλύτη για την σύμπλευση των προοδευτικών δυνάμεων», όπως λέει απροκάλυπτα στην «Αυγή» της Κυριακής 20.1.2019.
Έτσι μετατρέπει ένα εθνικό ζήτημα σε πεδίο μιας δήθεν «συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων», επιχειρώντας να φορέσει την «προβιά» του δήθεν κεντροαριστερού, ενώ έχει απογυμνώσει τον δημόσιο βίο από κάθε αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου