Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Υπουργείο Οικονομικών Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, για προθεσμία δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η διορία αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ανήκουν στους κλάδους με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας για τους οποίους έχει οριστεί από πέρυσι ότι έπρεπε να έχουν ήδη δηλώσει τον επαγγελματικό λογαριασμό.
Εξαιρούνται όμως όσοι πραγματοποιούν πωλήσεις αποκλειστικά σε επιτηδευματίες και, εξ αυτού του λόγου, δεν υποχρεούνται να διαθέτουν συσκευές ηλεκτρονικών χρεώσεων POS για λιανικές συναλλαγές.

Ο επαγγελματικός λογαριασμός δηλώνεται προκειμένου να υπολογίζονται οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πλαστικό χρήμα, για να «χτίσουν» αφορολόγητο και να τους αποδίδονται οι ηλεκτρονικοί λαχνοί συμμετοχής στη φορολοταρία. Αν μετά από διασταύρωσης της ΑΑΔΕ εντοπιστούν και διαπιστωθεί ότι οι υπόχρεοι δεν δήλωσαν επαγγελματικό λογαριασμό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο χιλίων ευρώ.
Πρόστιμα θα πληρώσουν και όσοι δηλώσουν εκπρόθεσμα τον επαγγελματικό λογαριασμό, αλλάτο χρηματικό πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ και όχι 1.000 ευρώ που θα πληρώσουν όσοι εντοπιστούν μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου