Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΝΑΞΟΣ. Ο Καραγκιόζης θα επισκεφθεί τελικά το Σπίτι του Άη Βασίλη στη Χώρα

karagiozis«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη».
 Χριστούγεννα και όλος ο κόσμος γιορτάσει πλουσιοπάροχα τη γέννηση του Χριστού. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τον φίλο μας τον Καραγκιόζη, αφού είναι πολύ φτωχός και δεν μπορεί να αγοράσει στην οικογένεια του ό,τι χρειάζεται για εκείνες τις μέρες!
Ο Χατζηαβάτης, ο φίλος του, τον λυπάται και απευθύνεται στον Πασά για βοήθεια, ως αρχή του τόπου. Ο τελευταίος, κατανοώντας την κατάσταση, θέλει να του προσφέρει χρήματα, όχι όμως αυτοπροσώπως! Σκέφτεται λοιπόν διάφορους τρόπους που θα μπορούσαν να φτάσουν τα λεφτά στα χέρια του. Και τι καλύτερο από ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, από έναν αόρατο για τον Καραγκιόζη, Άγιο Βασίλη. Άραγε θα αλλάξει η τύχη του Καραγκιόζη μετά από την μεγαλοκαρδία του Πασά; Φήμες λένε πως για να τα καταφέρει επιτέλους ο Καραγκιόζης να ανοίξει το δώρο του, περνά πάρα πολλές αστείες περιπέτειες!
Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις στα χωριά, παραμένουν ως έχουν:

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου
*16:00 Κινίδαρος «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη»
*19:00 Μονή «Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των Καλικαντζάρων»
Χριστούγεννα... και ο Καραγκιόζης ψάχνει να βρει τρόπο να χορτάσει την πείνα του. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο ύπνος που ναι μεν δεν δίνει φαί, αλλά δεν ζητάει κιόλας. Ο Χατζηαβάτης, θέλοντας να πειράξει τον Καραγκιόζη, του λέει πως τις μέρες των Χριστουγέννων βγαίνουν οι καλικάντζαροι. Ο Καραγκιόζης δεν τον πιστεύει, αλλά ο Χατζηαβάτης επιμένει πως οι καλικάντζαροι πειράζουν, όποιον κοιμάται. Ο Καραγκιόζης πέφτει για ύπνο και το όνειρο παίρνει... ζωή!
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου
*11:30 Κωμιακή «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη»
*15:30 Γλινάδο «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου