Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

«Λευκά» τα Χριστούγεννα με πολύ κρύο - Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,6 όπου δήλωσε:
«Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθές λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα». Όπως εξήγησε, «η ψύχρα θα ρίξει κατακόρυφα το θερμόμετρο, κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις 24 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές».
Όπως τόνισε, μάλιστα, «η ψύχρα και η παγωνιά θα διατηρηθεί και τις επόμενες δύο ημέρες».
Για αντίστοιχη αλλαγή του σκηνικού του καιρού από τα Χριστούγεννα έκανε λόγο και ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

«Πιθανή η ψυχρή εισβολή ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων», έγραψε την Πέμπτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι ψυχρότερες αέριες μάζες που ήταν να κατέβουν τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, μάλλον θα φτάσουν νωρίτερα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε «Χριστουγεννιάτικο Καιρό» ανήμερα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου