Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ας αφήσουν τα παιχνίδια
Δε χρειάζονται άλλες διαψεύσεις.
 Η κυβέρνηση είναι εκείνη που προτείνει τη δημιουργία νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνος του ο Πάνος Καμμένος. Και δεν πρόκειται, τελικά, για πρόταση. 
Οι νέες στρατιωτικές βάσεις, άγνωστος ο αριθμός τους, ήδη λειτουργούν. Πρώτος έσπευσε να το επιβεβαιώσει, ως προς την ύπαρξή τους στην Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης. Έμπειρος κοινοβουλευτικός και για έντεκα χρόνια αντιπρόεδρος της Βουλής. Ήρθε, όμως και γραπτή επιβεβαίωση από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας. Όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη. Και αλλαχού. Ήδη λειτουργούν.
Ποιος μπορεί να το διαψεύσει;
 Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ; Αυτός προκλητικά ψεύδεται. Δεν μπορεί να διαψεύσει ούτε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες και επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις. Μόνο που μας προειδοποίησε. «Ο στρατηγικός μας εταίρος παραμένει η Τουρκία. Κοντά στα Άδανα έχουμε μια πολύ μεγάλη στρατιωτική βάση. Στο Ιντσιρλίκ. Εσάς σας θέλουμε προσωρινά. Όχι μόνο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας στη Συρία, αλλά σας χρειαζόμαστε και στη Λιβύη. Πιο κοντά σε εσάς. Αλλά μόνο προσωρινά».

Τα ειρωνικά χαμόγελα του Αλέξη Τσίπρα είναι κωμικοτραγικά. Έχει συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο. Και οι προτάσεις του Πάνου Καμμένου προς τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ δε συνιστούν προσωπικές γνώμες του Πάνου Καμμένου. Είναι κυβερνητικές προτάσεις. Των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Όλα αυτά δεν είναι παιχνιδάκια μεταξύ κυβερνητικών εταίρων. Έχουν γίνει αντιληπτά ακόμα και από τον Ερντογάν. Που με τελευταίες δηλώσεις του μας προειδοποίησε. Περίπου μας είπε: «Σας βλέπω να παίζετε το παιχνίδι των Αμερικανών. Που είναι αντιτουρκικό. Για προσέξτε».
Ο λαός μας είναι φιλειρηνικός. Μπορεί να υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια, αλλά δεν υιοθετεί ούτε θερμά επεισόδια, ούτε πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος των γειτόνων μας. Θέλουμε συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς. Για την πρόοδο τη δική τους. Και για την πρόοδο και προκοπή τη δική μας. Δε ζητά ούτε μία σπιθαμή από τη γη που έχει παραχωρηθεί στους γειτονικούς λαούς. Αλλά και δεν επιτρέπει την αμφισβήτηση της δικής μας γης. Ούτε σε ένα τετραγωνικό.
Κάθε μέρα γλιστράμε στο κέντρο των πιθανών θερμών επεισοδίων. Οι κυβερνώντες δεν το καταλαβαίνουν; Δεν κατανοούν ότι οι ανοησίες τους μπορεί να τους οδηγήσουν σε προδοσία;
Ας αφήσουν τα παιχνίδια. Είτε εκείνα που παίζουν μεταξύ τους. Είτε εκείνα που διαδραματίζονται στη μισή Μεσόγειο. Οι ευθύνες τους είναι βαριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου