Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ο Αλέξης εκλιπαρεί τους υπουργούς του!

ο μόνο θετικό από το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ήταν η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ως Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Άξια δικαστική λειτουργός όσο λίγοι. Έχει άποψη. Και την υποστηρίζει με σθένος. 
Αλλιώς… 
Όλα τα άλλα είναι θλιβερά. Και επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πολλών ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει την κατιούσα. Τί, περίπου, είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του: Διαφωνήστε, όσο θέλετε, με τις επιλογές μου και την πολιτική μου. Ακόμα και για τα εθνικά θέματα! Μόνο μη με ρίξετε. Μη ψηφίσετε μαζί με την αντιπολίτευση μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής.
Και κάτι ακόμα… Έκλεισε το μάτι στον Πολάκη και στον Παπαγγελόπουλο. Να επιταχύνετε τις διαδικασίες «κάθαρσης». Ο Παπαγγελόπουλος το υποσχέθηκε έμμεσα. Ο Πολάκης το διέταξε ωμά. Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο τη Δικαιοσύνη. «Να κλείσουμε μερικούς στις φυλακές… Απορώ πώς κυκλοφορεί ελεύθερος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός πρέπει να βλέπει τον έξω κόσμο ριγέ». Ο Πολάκης είναι ο άνθρωπος του Αλέξη. Μερικές φορές σκέπτομαι: Τί σχέση έχει ο Πολάκης με την «Αριστερά»; Να πάω ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά. Τί σχέση έχει ο Πολάκης με τη λεβεντιά του Κρητικού; 
Δεν με ενδιαφέρουν οι τσακωμοί ανάμεσα στο Νίκο Κοτζιά και στον Πάνο Καμένο. Ας τα βρουν μεταξύ τους. Αυτό, όμως, που με απασχολεί είναι ότι πρώτη φορά πρωθυπουργός παρακαλεί τους υπουργούς του να μη τον ρίξουν. Να το διορθώσω…. Τους εκλιπαρεί.
Και διερωτώμαι. Τί έχει να κερδίσει; Λίγους μήνες παραμονής στην καρέκλα του πρωθυπουργού; Με τόσες αγωνίες; Με τόσους μπελάδες; Με τόσα αδιέξοδα; Με τόσα βαρίδια, που θα τον «καμπουριάσουν» οριστικά και ιστορικά; Με τόσες ενοχές, που κανείς δεν θα μπορεί να τον απαλλάξει;
Η απάντηση είναι μία. Ο Αλέξης έχει δεσμευτεί. Απέναντι στους Αμερικάνους και στη Μέρκελ. Για ορισμένα ζητήματα έχει δεσμευτεί εν γνώση του. Με πλήρη γνώση της ζημιάς, που προκαλεί στη χώρα μας. Για κάποια άλλα ζητήματα, απλώς τα αγνοεί. Το έχει αποδείξει συχνά. Δεν είναι γκαφατζής, όπως ισχυρίζονται μερικοί. Απλώς το επίπεδο των πολιτικών του γνώσεων δεν ξεπερνά εκείνα του καταληψία.
Αυτές οι δεσμεύσεις συνεπάγονται κυρώσεις, αν δεν τις τηρήσεις. Η μεγάλη στροφή του Αλέξη έγινε το 2014 όταν με τη συνοδεία του ζεύγους Παπαδημητρίου επισκέφθηκε την Αμερική. Αυτό τα εξηγεί όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου