Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ο Κοτζιάς έφυγε (με… πόνο καρδιάς), αλλά ο Καμμένος μένει

Ο Κοτζιάς έφυγε (με… πόνο καρδιάς), αλλά ο Καμμένος μένει | tovima.grΠρώτα απ’ όλα έχουμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να… διορίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως υπουργό Εξωτερικών μετά την παραίτηση (για άλλους καρατόμηση) του Νίκου Κοτζιά (φωτογραφία). Ως υπουργός Εξωτερικών ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οχι βεβαίως με θρησκευτικό όρκο (κάτι τέτοια τα έχει ξεπεράσει), αλλά με πολιτικό όρκο ή διαβεβαίωση. Και όλα αυτά επειδή έκανε δεκτή με… «πόνο καρδιάς» την παραίτηση Κοτζιά. Κατά μία εκδοχή ο Πρωθυπουργός είχε οργιστεί με τη συμπεριφορά του κ. Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει και το υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να στηριχθεί η συμφωνία των Πρεσπών – να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς ήταν αυτός που τη διαπραγματεύτηκε και στήριξε, ενώ ο κ. Καμμένος ήταν αυτός που δεν θα την ψήφιζε. Και κάτι ακόμη:
Εντυπωσιάζει και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα διγλωσσίας και υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αλλά ποιος είχε διαφορετική γλώσσα στην κυβέρνηση για το θέμα των Σκοπίων; Ο κ. Κοτζιάς που καρατομήθηκε (με πόνο καρδιάς) ή ο κ. Καμμένος;
Οι… σωματοφύλακες του Πάνου
Στο τελευταίο εκρηκτικό Υπουργικό Συμβούλιο (σε αυτό που δεν άφησε ο κ. Τσίπρας να καταγράψουν οι κάμερες, γιατί μάλλον γνώριζε τι θα ακολουθούσε) διαμορφώθηκαν ορισμένες συμμαχίες, ενώ προέκυψαν και αντιπαλότητες, τις οποίες αμέσως θα σας μεταφέρω:
Πρώτα απ’ όλα έχουμε τους λεγόμενους υποστηρικτές-συμμάχους (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) του Πάνου Καμμένου. Δεν ήταν μόνον οι Τζανακόπουλος, Παππάς και βεβαίως ολίγον αλλά σαφέστατα ο κ. Τσίπρας που τον στήριξαν, ήταν και δύο άλλοι που αποτέλεσαν έκπληξη. Οπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Πήραν και οι δύο τον λόγο και έδωσαν μπροστά στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κοτζιά μια παράσταση στήριξης του κ. Καμμένου εκνευρίζοντας ακόμη περισσότερο τον κ. Κοτζιά. Κυρίως ο κ. Τσακαλώτος που έδωσε όλο το… δίκιο στον κ. Καμμένο με αποτέλεσμα να έρθει σε αντίθεση με τη ρητορεία των 53+ (τον χαρακτήρισαν «καρικατούρα» και ότι κάνει προσωπική πολιτική). Και ωσάν να μην έφθαναν όλα αυτά, εμφανίστηκε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο και ο κ. Τζανακόπουλος για να αποτελειώσει από την κυβέρνηση τον κ. Κοτζιά. Στην πραγματικότητα ο κ. Τζανακόπουλος «κόπιαρε» φράση του Ανδρέα Παπανδρέου για όσους δεν συμφωνούν να κατέβουν από το τρένο. Ακόμα και στις καρατομήσεις οι συριζαίοι δεν έχουν κάτι δικό τους. Αντιγράφουν το… ΠαΣοΚ.
Ο… σωματοφύλακας του Κοτζιά
Ως μοναδικός υποστηρικτής του κ. Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο εμφανίστηκε ένας από τους… ΑΝΕΛ. Πρόκειται για τον Τέρενς Κουίκ, που αλλάζει στρατόπεδο και πάει, όπως φαίνεται, με τους… «Πράττω» του κ. Κοτζιά. Τώρα δεν ξέρω εάν θα επανέλθει στους ΑΝΕΛ, αφού ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε, αλλά στο Υπουργικό Συμβούλιο έκανε μια… ευχή: Ευχήθηκε να ήταν… βουλευτής για να ψήφιζε με τα δυο του χέρια τη συμφωνία των Πρεσπών.
Χάνουμε και τον Κουίκ
Αυτή η μετάλλαξη του Τέρενς Κουίκ εξόργισε, απ’ ό,τι μαθαίνω, τον πρώην αρχηγό του στους ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών. Μάλιστα, έχει έτοιμο αντικαταστάτη του, τον βουλευτή Λέσβου κ. Γιαννέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου