Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Τα αποτελέσματα της μελέτης , για το τουριστικό προϊόν της Νάξου

limani anaxoriseis naxos 5
Η παρουσίαση θα γίνει στις 18:30 στα Γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου και απευθύνεται σε όλους τους - άμεσα ή έμμεσα - εμπλεκόμενους με τον τουρισμό του νησιού (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, ΕΑΣ Νάξου, Επιμελητήριο Κυκλάδων - Νάξος, Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Νάξου, Επαγγελματίες Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, ΚΤΕΛ Νάξου, ναξιώτικα και κυκλαδίτικα ΜΜΕ).
Η μελέτη του κ. Μαργαρίτη αφορά στην αξιολόγηση και διερεύνηση του τουριστικού προϊόντος της Νάξου και πιο συγκεκριμένα στη «Διερεύνηση Ανάπτυξης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού για τον Εμπλουτισμό του Τουριστικού Προϊόντος της Νάξου - Συγκεντρωτική Διαχείριση Μέσα Από Ένα Πιλοτικό Διαδικτυακό Επιχειρηματικό Μοντέλο Προώθησης και Προβολής».
Οι άξονες της μελέτης περιλαμβάνουν:

1. Αξιολόγηση συνολικού τουριστικού προϊόντος.
2. Διερεύνηση εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού.
3. Αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
4. Νέα προϊόντα ταξιδιωτικής εμπειρίας.
5. Προώθηση και προβολή.
Κύρια σημεία της μελέτης (στόχος):
*Αξιολόγηση του συνολικού τουριστικού προϊόντος
*Αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων του νησιού.
*Προτάσεις για μελλοντικές δράσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μαργαρίτη, η μελέτη του είναι «μια ολοκληρωμένη έρευνα για το τουριστικό προϊόν της Νάξου, με ερωτηματολόγια που αναλύθηκαν και έβγαλαν στατιστικά αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της μελέτης παρουσιάζουν ενδιαφέροντα δεδομένα προς ανάλυση και αξιοποίηση τους. Στοιχεία, όπως η ανάδειξη της διαφορετικότητας, μέσα από την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα των συστατικών της στοιχείων. Στοιχεία βελτίωσης για το ήδη υπάρχον προϊόν της. Στοιχεία που συνδέονται με την επαφή του τουρίστα “επισκέπτη του τόπου” στα πλαίσια της ταξιδιωτικής του εμπειρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου