Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Αχνάρια ζωής και πολιτισμού. Καλλιτεχνική αποτύπωση των νεότερων μνημείων της Νάξου»

Φωτογραφία της Katerina Sideri.Ο Σύλλογος Δαμαριώνα Νάξου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα:
«Αχνάρια ζωής και πολιτισμού.
Η καλλιτεχνική αποτύπωση των νεότερων μνημείων της Νάξου».
Οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφθούν μέρη του νησιού και να αναδείξουν όψεις των νεότερων μνημείων του. Μέσα από το φακό της φωτογραφικής μηχανής θα φανούν τα συναισθήματα που απελευθερώνει η Νάξος στο διάβα των εποχών, μαρτυρώντας τις δράσεις της καθημερινότητας των κατοίκων αλλοτινών αλλά και σύγχρονων εποχών.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο θέμα του διαγωνισμού, με πηγή έμπνευσης τα νεότερα μνημεία της Νάξου (νερόμυλοι, ανεμόμυλοι, γεφύρια, αλώνια, μιτάτοι, οικισμοί (η αρχιτεκτονική τους υπόσταση), συστήματα άρδευσης, μαγκανοπήγαδα, λιοτρίβια κ.α.). Οι λήψεις θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στη Νάξο αποκλειστικά.
Συμμετοχές έως 19 Αυγούστου 2018.

Βραβεία:
1ο ΈΠΑΘΛΟ 250 ευρώ
2ο Έπαθλο 150 ευρώ
3ο Έπαθλο 100 ευρώ
Οι είκοσι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα παρουσιασθούν στην έκθεση φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων», από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.
Όλες οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν ψηφιακά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων».
Διαδικασία Συμμετοχής
• Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό με μία έως πέντε φωτογραφίες
• Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο σε μορφή JPG στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: naxosimage@gmail.com έως την Κυριακή 19 Αυγούστου.
• Το όνομα του αρχείου της φωτογραφίας πρέπει να φέρει το όνομα της περιοχής λήψης και το όνομα του διαγωνιζομένου με λατινικούς χαρακτήρες (παράδειγμα: xalki-nikos-kotsos). Επιπλέον στο e-mail θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής:
1. Ονοματεπώνυμο
2. τόπος κατοικίας
3. τηλέφωνα επικοινωνίας
4. ονομασία της κάθε φωτογραφίας (φράση που την καθορίζει) και
5. η περιοχή λήψης τους
• Τα έργα θα αξιολογηθούν από 5μελή κριτική επιτροπή.
• Τα βραβεία (χρηματικά έπαθλα) θα αποδοθούν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, στον Δαμαριώνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαμαριώνα, για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες θα είναι έργα διαφορετικών φωτογράφων.
Όροι συμμετοχής
• Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
• Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
• Τα φωτογραφικά έργα πρέπει οπωσδήποτε να ανήκουν στον συμμετέχοντα. Με την υποβολή της συμμετοχής ο διαγωνιζόμενος δηλώνει ότι τα έργα αποτυπώνουν μνημεία στη Νάξο, είναι πρωτότυπα και αποτελούν αποκλειστικά δικό του δημιούργημα. Για τυχόν απεικονιζόμενα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα θα πρέπει να έχει παρασχεθεί η άδεια των απεικονιζόμενων προς τον φωτογράφο.
• Αποκλείεται η συμμετοχή με έργα που έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, σύνθεση, κολλάζ ή άλλη αλλοίωση.
• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη σε όλους, με εξαίρεση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δαμαριώνα, της κριτικής επιτροπής και συγγενείς τους α΄ βαθμού.
• Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη αναγνωρίζουν για οποιεσδήποτε αξιώσεις τρίτων που πηγάζουν από την απεικόνισή τους σε φωτογραφίες του διαγωνισμού με ή χωρίς την άδεια και συναίνεσή τους.
• Τα έργα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ευρύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και των σκοπών του ή κάθε άλλης προβολής, από τον Σύλλογο Δαμαριώνα ή των διοργανωτών του Συνεδρίου σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς άλλη έγκριση ή αποδοχή εκ μέρους του συμμετέχοντος και χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής του δημιουργού, με την υποχρέωση όμως αναγραφής και δημοσίευσης του ονόματος του δημιουργού (credit line).
• Μετά τη λήξη της έκθεσης, τα έργα θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους.
• Η ακριβής ημερομηνία υποβολής συμμετοχής αποδεικνύεται από τα ψηφιακά δεδομένα του email συμμετοχής.
• Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική, δεν απαιτεί ειδική αιτιολογία και επ’ αυτής δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη εξώδικη ή δικαστική διεκδίκηση.
• Η υποβολή συμμετοχής στο διαγωνισμό σημαίνει ανεπιφύλακτη και αυτοδίκαιη αποδοχή όλων των αναγραφόμενων όρων.
Κριτική επιτροπή:
Κίμων Αξαόπουλος, Φωτογράφος, Καθηγητής Φωτογραφίας
Βασίλειος Μπάκαλος, Φωτογράφος
Φιλίππα Φλώρακα, Εικαστικός
Γιάννης Παπαδάκος, Σκηνοθέτης
Ευαγγελία Ρεφενέ, Γραφίστρια – Καλλιτεχνική διευθύντρια διαφ. εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου