Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ο χρηστικός οδηγός για τη βοήθεια στους πληγέντες...

Ο χρηστικός οδηγός για τη βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της ΑττικήςΣε ετοιμότητα βρίσκονται υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι ιδιώτες για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Για δήλωση αγνοουμένων από τις...
πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, οι αρχές έχουν κάνει γνωστό ότι θα πρέπει να καλείτε, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες, στο τηλέφωνο της πυροσβεστικής «199», ενώ υπάρχει και η γραμμή βοήθειας του Λιμενικού στο «108».

Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κλπ), γάλατα μακράς διάρκειας που διατηρούνται εκτός ψυγείου (π.χ. εβαπορέ) συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από τον Λευκό Πύργο), από την Τετάρτη 25 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από 08.30-21.00. Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: νερά και χυμοί, γάλα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, καθώς και οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος και σανδάλια (σαγιονάρες).

Φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια κ.ά, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές, συγκεντρώνει ο δήμος Πειραιά.

Γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά.) συγκεντρώνει το Σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν τις πυρόπληκτες περιοχές των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595, την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και παράδοσή τους. Επίσης, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης παραδίδονται απευθείας και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 1, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, και συγκεκριμένα εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ), φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ), παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ). Τα είδη αυτά θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως) και στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκαρά 7, Λαύριο).

Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια ή υλικά πρώτης ανάγκης (εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα- υγειονομικό υλικό) για τους πυροπαθείς μπορούν να επικοινωνούν με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο τηλέφωνο 2130184400.
Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες μπορεί να μεταβεί στο Σισμανόγλειο, στο Θριάσιο και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με διευρυμένο ωράριο από τις 09.00 μέχρι τις 20.00

Επίσης, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Λογαριασμό στον οποίο καλεί τις 100.000 επιχειρήσεις - μέλη του να καταθέσουν χρήματα στους πληγέντες της πυρκαγιάς, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμη και υπηρεσίες, άνοιξε το ΕΒΕΑ.

Για τη στήριξη, τόσο των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς όσο και των κατοίκων των περιοχών, άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική και καλεί τις 100.000 επιχειρήσεις – μέλη του να συνεισφέρουν οικονομικά καταθέτοντας χρήματα για τη βοήθεια των πυροπαθών, τον αριθμό του οποίο γνωστοποιεί στα μέλη του. Αριθμός Λογαριασμού: Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235»

Καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να προσφέρουν, πέρα από οικονομική βοήθεια, είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμη και υπηρεσίες για την ανακούφιση των πληγέντων, κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες του ΕΒΕΑ στα τηλέφωνα 210 3382150, 210 3382334

Καλεί, επίσης, όλες τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές να επικοινωνήσουν με το ΕΒΕΑ στο τηλέφωνο 210 3622158, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν.

Στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, προχώρησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Επίσης τρόφιμα και διάφορα είδη συγκεντρώνουν κατά τόπους οι Δήμοι...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου