Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Από τη Ρωσία με αγάπη

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός άνθρωπος σ’ αυτόν τον τόπο, που να αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ είναι ο κύριος εμπνευστής και διεκπεραιωτής της «Συμφωνίας των Πρεσπών», στην οποία συμφώνησε ετεροχρονισμένα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελευταία του συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος σοβαρός άνθρωπος αποκλείεται να μην έχει υπόψη του ότι οι ΗΠΑ, ως η πιο ικανή θεσμικά και οργανωτικά χώρα, άφησε εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων της τη διαχείριση των λαϊκών αντιδράσεων απέναντι στη «Συμφωνία των Πρεσπών». Έπρεπε και αυτές να απαξιωθούν.
Μελέτησα όλες τις δημοσιευμένες πληροφορίες για την περιγραφή της Ρωσικής ανάμειξης ακόμα και στο πεδίο των λαϊκών αντιδράσεων. Αρκετές είναι παραδεκτές ή ανεκτικές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις κρατούσες διεθνείς σχέσεις. Γίνεται απόπειρα να ενοχοποιηθεί, μόνο, ό,τι αφορά την «Ορθοδοξία».
Κάποιες «χορηγίες» σε εκκλησιαστικά δρώμενα… Και από τις ΗΠΑ έχουμε περίεργες, θρησκευτικού περιεχομένου, αντίστοιχες «χορηγίες». Ίσως και πλουσιότερες και πιο γενναιόδωρες. 

Κάποιοι μοναχοί «παίζουν» το παιχνίδι της Ρωσικής διείσδυσης σε κάποιες μονές του Αγίου Όρους. Γνωστό, παλιό και αναπόφευκτο. Με πολλές ερμηνείες. Από την άλλη ας φέρουμε στο τραπέζι της μνήμης ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει «συνεργάτη των μυστικών τους υπηρεσιών» κορυφαίο παράγοντα της «Ορθοδοξίας», που δε ζει. Το παιχνίδι, άλλωστε, της εργαλειοποίησης της Θρησκείας είναι γνωστό και στην Ανατολή και στη Δύση.
Όλες οι άλλες ιστορίες για τα αγάλματα Ρώσων επιφανών είναι απλώς γραφικές. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από αγάλματα ή προτομές ξένων ηγετών της Δύσης, που άλλοι μεν ωφέλησαν, άλλοι δε έβλαψαν τη χώρα μας με πρωτοβουλίες τους και παραλείψεις τους.
Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Από σφόδρα και παράφορα αντι-Μνημονιακοί σε πειθαρχημένους Μνημονιακούς. Από άκριτα και λατρευτικά φιλορώσοι σε σκληρούς αντίπαλους καθετί που προέρχεται ή πηγάζει από τη Ρωσία. Από γραφικοί και ανέξοδα αντικαπιταλιστές στη θεοποίηση της Αγοράς. Και των μηχανισμών της!
Δεν είναι, καν γοητευτικοί σ’ αυτές τις μεταμορφώσεις. Δεν έχουν τα προσόντα των πρωταγωνιστών της διάσημης ταινίας «My fair lady» («Ωραία μου Κυρία»). Πολύ δύσκολα μπορούν να «παίξουν» την κόμισσα από μια αλήτισσα ανθοπώλη. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν πουλάνε λουλούδια. Πουλάνε πιο ακριβά πράγματα! Το κακό είναι ότι δεν τους ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου