Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Υπό ηθική και πολιτική κατάρρευση τελεί η κυβέρνηση. Κομμάτια και θρύψαλα οι σχεδιαζόμενες φιέστες για την “καθαρή έξοδο”

Υπό ηθική και πολιτική κατάρρευση τελεί η κυβέρνηση, καθώς και το “τελευταίο επικοινωνιακό show” ανάλυψης πολιτικής ευθύνης κενής περιεχομένου από τον Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση ως “καθαρή υποκρισία”.
Η “κοινωνία αντιλαμβάνεται και θα τιμωρήσει” επισημαίνεται σε όλους τους τόνους και τονίζεται ότι “ανάληψη ευθύνης μόνο στα λόγια, δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές δεν υπάρχει. Πρόκειται για ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα”.
Χάλασαν τα σχέδια Τσίπρα
Στο μεταξύ και ξένοι αναλυτές επισημαίνουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, μετά το τραγικό φιάσκο της Αττικής που απεκάλυψε με τον πιό οδυνηρό τρόπο την εγκληματική ανεπάρκεια του σημερινού συστήματος εξουσίας να διαχειριστεί κρίσεις. Εκτιμούν ότι η τραγωδία της Αττικής χαλάει τα σχέδια του Αλέξη τσίπρα να εξαργυρώσει πολιτικά με φιέστες το τέλος των μνημονίων, τον ερχόμενο μήνα. Και θεωρούν βέβαιο ότι οΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκλογική ήττα όταν θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.
Τι εκτιμά το Eurasia Group
Συγκεκριμένα, σε έκθεσή του ο Mujtaba Rahman, αναλυτής της Eurasia (To Eurasia θεωρείται το σημαντικότερο ίσως διεθνές Group αναλυτών πολιτικού ρίσκου) τονίζει ότι “η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Και το πιο σημαντικό, υπογραμμίζει ο αναλυτής της, είναι ότι τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας είναι πιθανό να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να πανηγυρίσει την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στις 20 Αυγούστου, σε τρεις περίπου εβδομάδες από σήμερα”.
Έτσι δεν θα μπορέσει να εξαργυρώσει ο Αλέξης Τσίπρας το αφήγημα για «επιστροφή στην κανονικότητα» το οποίο και ήλπιζε να κάνει για να κερδίσει πολιτικό έδαφος. Πριν από την τραγωδία των πυρκαγιών, η κυβέρνηση σχεδίαζε διάφορες φιέστες και μάλιστα υψηλού προφίλ, για να θριαμβολογήσει για το τέλος των μνημονίων”, σημειώνει ο αναλυτής.
Απίθανο να αλλάξει η εικόνα
Το Eurasia αναφέρεται στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές συμπεριλαμβανομένης της αναστολής πληρωμής τρεχουσών εισφορών, φόρων κλπ που έλαβε η κυβέρνηση. Ωστόσο αυτά, όπως επισημαίνεται, “είναι απίθανο να αλλάξουν τη μεγαλύτερη εικόνα. Και αυτή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκλογική ήττα όταν θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, είτε αργότερα το τρέχον έτος (40% πιθανότητα) είτε πιο πιθανό, τον Μάιο του 2019”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου