Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ένα δάκρυ! Έστω! Ένα δάκρυ! Έστω!

Από τον πρωθυπουργό! Για όσα εγκληματικά λάθη έκανε αυτός και η κυβέρνησή του. Για τα σχέδια που δεν είχαν. Για τα δήθεν σχέδια που πλημμελώς εφάρμοσαν. Για τα εγκλήματα πριν και μετά την φωτιά. Και ειδικά για το μεγάλο έγκλημα της συσκότισης. Κατά την διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς. Αλλά και μετά.
Ένα δάκρυ! Έστω!
Από τους κορυφαίους υπουργούς του. Τον Τόσκα και τον Σκουρλέτη. Για την έλλειψη ικανότητας διαχείρισης μιας σημαντικής κρίσης. Και για την κυνική αδιαφορία τους μπροστά στο συνεχιζόμενο κακό και έγκλημα.
Ένα δάκρυ! Έστω!
Από τους υβριστές υπουργούς του. Με πρώτο τον «Μακεδονομάχο» Πάνο Καμμένο. Που τόλμησε μπροστά στα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων να εκστομίσει τη μεγαλύτερη ύβρη μπροστά σε οποιαδήποτε ανθρώπινη τραγωδία: «Εσείς φταίτε». Με ποιο άραγε δικαίωμα και με ποιο κουράγιο ο μόνιμος υβριστής Πάνος Καμμένος τόλμησε να εκσφενδονίσει λάσπη που μπροστά στο θάνατο οι άνθρωποι σιωπούν; Ο κατάλογος των υβριστών υπουργών είναι μακρύς. Με συμπρωταγωνιστή τον Τζανακόπουλος. Και συμπρωταγωνιστή, πάλι, τον Χρήστο Σπίρτζη.
Κατά αυτούς φταίει ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Λησμονώντας ότι την τελευταία προκλητικά λαϊκιστική τροπολογία της νομιμοποίησης αυθαιρέτων αυτοί την συνέταξαν. 

Ένα δάκρυ! Έστω!
Από την ηγεσία της Πυροσβεστικής, μερικοί από δαύτους έδιναν λάθος ενημέρωση προς τα πάνω. Άλλοι απέφυγαν να ενημερωθούν από την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Και στις κρίσιμες ώρες αποδείχτηκαν «σφουγγοκωλάριοι». Υπερασπίστηκαν μετά πάθους τα λάθη της πολιτικής ηγεσίας. Μόνο γι’ αυτά ήσαν και είναι ικανοί.
Ένα δάκρυ! Έστω!
Από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Η πάντοτε λαλίστατη αυτή φορά σιώπησε. Όπως και στην άλλη τραγωδία της Μάνδρας το 2017. Δική της είναι ευθύνη για την πολιτική προστασία.
Ένα δάκρυ! Έστω!
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Είναι, δήθεν, υπεύθυνη για να μας προστατέψει ακόμα και από την … πυρηνική καταστροφή! Εδώ μια φωτιά και μια πυρκαγιά δε γνωρίζει πώς να την αντιμετωπίσει. Και μάλιστα σε μια επίπεδη κατά κανόνα Αττική.
Ένα δάκρυ! Έστω!
Περισσότερο απ’ όλους από τον πρωθυπουργό. Ανέλαβε, δήθεν, την πολιτική ευθύνη. Χωρίς να παραιτηθεί, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Ένα δάκρυ; Έστω και για τα μάτια του λαού μας και των ψυχών που χάθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου