Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Χώρα ανοχύρωτη με θεσμούς ελλειματικούς.

Η επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας σήμερα, μέρα μιας απίστευτης τραγωδίας, βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και τους θεσμούς της ελλειματικούς. 
Δεν φτάνουν οι ηρωϊσμοί των λίγων την ώρα της μάχης και η εκ των υστέρων κινητοποίηση κάποιων ακόμη, χωρίς σχέδια πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης των κινδύνων.
 Και δεν αποτελεί άλλοθι η όποια ατομική αυθαιρεσία στο χώρο που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να τιμωρείται με την ποινή του θανάτου επί δικαίων και αδίκων, επειδή το κράτος δεν σχεδίασε έγκαιρα και δεν αντιμετώπισε αποφασιστικά τους αυθαιρετούντες.
Ας μη μιλήσουμε δε για την επικοινωνιακή πολιτική διαχείριση, δείγμα της οποίας μας έδωσε η κυβέρνηση θέτοντας σε προτεραιότητα την απόσειση ευθυνών από πάνω της με τις θεωρίες για συνομωσία και ασσύμετρη απειλή, με επιθέσεις κατά των δήθεν

κινδυνολογούντων ΜΜΕ, με πρώτη επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει με 10 ώρες καθυστέρηση, με ανούσια ανοικτή συνεδρίαση σκοπιμότητας υπό τον πρωθυπουργό, με συνειδητοποίηση της κατάστασης όταν άρχισαν να προκύπτουν νεκροί.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη ότι η διέξοδος στα πολλά αδιέξοδα της χώρας στην οικονομία, στην ασφάλεια, στις διεθνείς σχέσεις, στην προστασία του πολίτη, στην κατάσταση της κοινωνίας είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με μια στροφή της πολιτικής στην ουσία του ρόλου της και στην αποτελεσματικότητα.
Για να γίνουμε κανονική χώρα και να γιορτάζουμε τη δημοκρατία όχι μόνο με το τι κάναμε παλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου