Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Νάξος: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον πνιγμό του 13χρονου Γιαννάκη – Σήμερα το «τελευταίο αντίο» Από Arthografos.gr

Σήμερα θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος που συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα τη Νάξο με τον άδικο χαμό, από πνιγμό, του μικρού Γιαννάκη Κρασσά από το Φιλώτι.
Όλα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής όταν ευτυχισμένη η οικογένεια του 13χρονου αγοριού πήγαν για μπάνιο στην παραλία του Καλαντού… Ο Γιάννης ήταν χαρούμενος που θα πήγαινε στη θάλασσα με τις αδελφές και τους γονείς του. Τίποτα δεν μαρτυρούσε αυτό που θα ακολουθούσε.
Η οικογένεια έφτασε στον Καλαντό και τα παιδιά ευτυχισμένα βούτηξαν στη θάλασσα, η οποία σύμφωνα με τα όσα είπε στο naxostimes.gr η στενή συγγενής της οικογένειας Κρασσά, Γ.Μ., έκρυβε μια «παγίδα».

«Υπάρχει ένα επικίνδυνο σημείο στη θάλασσα. Είναι μια «λακκούβα» μια «τρύπα» όπου βαθαίνει απότομα η θάλασσα. Τα τρία παιδιά ο Γιαννάκης και οι αδελφές του (ηλικίας 8 και 15 χρονών) παρασύρθηκαν από τα παιχνίδια τους και έφτασαν εκεί… Τόσο ο Γιαννάκης όσο και οι αδελφές του ξαφνικά δεν πάτωναν και ένοιωσαν να πνίγονται… Αμέσως ο πατέρας τους, που τα παρακολουθούσε, βούτηξε να βγάλει τα παιδιά από το νερό. Άρπαξε το μικρό κοριτσάκι και την άλλη του κόρη στη στιγμή, ο Γιαννάκης χάθηκε από μπροστά του… Το έχασε το παιδί και άρχισε να ουρλιάζει και να φωνάζει σε βοήθεια. Στην παραλία αν και βρίσκονταν περίπου 40 άτομα, μία μόνο αλλοδαπή λουόμενη ευαισθητοποιήθηκε και έτρεξε κοντά για βοήθεια…» σημειώνει.
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά που ήταν αρκετά για να πάρουν τη ζωή του μικρού παιδιού.
«Παράλληλα η μητέρα των παιδιών κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο Γιαννάκης ανασύρθηκε στην ακτή, και η καρδούλα του χτυπούσε ακόμα. Η απόσταση μακρινή… Το ασθενοφόρο άργησε να έρθει»…
Μάταια, 45 λεπτά αργότερα, προσπάθησαν οι γιατροί να επαναφέρουν το μικρό αγγελούδι στη ζωή, αφού πλέον ήταν πολύ αργά.
Οργή που ξεχειλίζει
Η οργή των συγγενών ξεχειλίζει μιλώντας για το περιστατικό, αφού στο συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει γνωστό ότι έχουν κινδυνέψει να πνιγούν ακόμα τέσσερα παιδιά. Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν τοποθετήσει καμία ταμπέλα που να επισημαίνεται ο κίνδυνος και η απότομη αλλαγή του βάθους της θάλασσας. Η «τρύπα» βρίσκεται περίπου 10 μ. από την αμμουδιά και το βάθος της ξεπερνά τα 8 μ. σημειώνει στο naxostimes η συγγενής του Γιαννάκη.
«Γιατί δεν υπάρχει μια ταμπέλα που να λέει ότι εκεί είναι επικίνδυνο να κολυμπούν τα παιδιά; Γιατί δεν υπάρχει μια σημαδούρα μέσα στη θάλασσα; Αν το γνωρίζαμε, ο Γιαννάκης μας θα ζούσε, δεν θα είχε φύγει τόσο άδικα. Στο ίδιο σημείο έχουν κινδυνέψει κι άλλες ζωές κι άλλα παιδιά. Τα έσωσαν τελευταία στιγμή με τη βοήθεια και των ιδιοκτητών της καντίνας που βρίσκεται στον Καλαντό».
Στην παραλία του Καλαντού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι στημένη μια καντίνα και οι νεαροί ιδιοκτήτες της πολλές φορές παίζουν το ρόλο ακόμα και του ναυαγοσώστη. «Τα παιδιά που έχουν την καντίνα, έτυχε την Παρασκευή να ξεκουράζονται την ώρα του περιστατικού και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν» σημειώνει η Γ.Μ. στο naxostimes εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για ότι συνέβη. «Το παιδί μας θα μπορούσε να είχε σωθεί» επαναλάμβανε ξανά και ξανά… όμως «λες και όλα ήταν κανονισμένα για να φύγει τόσο γρήγορα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου