Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Κίνημα Αλλαγής και Ευρώπη

Είναι γνωστό το «φλερτ» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Τον καλούν στις συνάξεις του. Του επιδαψιλεύουν καλά λόγια έως επαίνους. Και πού και πού του κλείνουν το μάτι. Μήπως θέλεις να γίνεις μέλος μας; Οι προοπτικές της ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι μηδενικές. Ή περίπου. Εμείς παράγουμε πρωθυπουργούς. Έλα μαζί μας! Και εμείς θα σε ανταμείψουμε.
Μπράβο σου για τη «λύση» στο Σκοπιανό. Μπράβο σου γιατί ολοκλήρωσες την τέταρτη αξιολόγηση. Και έχουμε πολλά μπράβο να σου χαρίσουμε. Για τη λύση στο Αλβανικό! Για τη λύση στο Κυπριακό! Και γιατί όχι, για τη λύση το Αιγαίο; Από κάθε πλευρά!
Και στο ζήτημα των μεταναστών. Θα είσαι εξαιρετικά καλός απέναντί μας αν δεχτείς να σου να σου επιστρέψουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και στην εκμετάλλευση του Αιγαίου.
Όμως, τα ίδια δε λέγανε και στον Χριστόφια; Και εκείνος δεν ήτανε αριστερός και, μάλιστα, κομουνιστής; Παρών σε όλες τις συνάξεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Να τα πούμε τα πράγματα καθαρά. Γνωρίζω αρκετούς Έλληνες πολιτικούς που αναζητούν στηρίγματα στο εξωτερικό. Αρκετοί το επιχειρούν με τέχνη. Αρκετοί προετοιμάζουν την εκτόξευσή τους στην εξουσία. Ή και την παραμονή τους σε αυτήν. Μέσα από αμοιβαία ανταλλάγματα και δωράκια. Πολλοί λίγοι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που προετοιμάζονται για τη διακυβέρνηση της χώρας ψάχνοντας γέφυρες και στηρίγματα με ελληνική ματιά.
Είναι χρήσιμο να τους μάθουνε οι ξένοι. Και είναι πολύτιμο οι ξένοι να μάθουν για την Ελλάδα μέσα από το στόμα και τα λόγια έντιμων Ελλήνων πολιτικών.
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί, που αυτοχαρακτηρίζονται ως σοσιαλιστές, έχουν και υπερασπίζονται συμφέροντα των χωρών τους. που ταυτίζονται με το «κλείσιμο» διαφόρων θεμάτων. Το «Μακεδονικό» ήταν ένα από αυτά. Βιαζόντουσαν οι Γερμανοί. Έπρεπε να ολοκληρώσουν τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Και η γερμανική δύναμη δεν είναι τυχαία. Είναι η πιο ισχυρή στην Ευρώπη.
Όχι μόνο οι Γερμανοί αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι βιαζόντουσαν να κλείσουν το καυτό πρόβλημα της εξάρτησής της Ελλάδας από τα κρατικά δάνεια. Και βιάζονται, σχεδόν, όλοι οι Ευρωπαίοι να κλείσουν μια σειρά θεμάτων και καυτών προβλημάτων των Βαλκανίων.
Η κ. Γεννηματά αρνήθηκε να συμπράξει σε αυτό το ανοσιούργημα σε βάρος της Ελλάδας. Προφανώς, ενδιαφέρεται να περάσει τα μηνύματα του χώρου, που σήμερα ασκεί τα καθήκοντά του αρχηγού. Με τίποτα, όμως, δεν είναι πρόθυμη να υπακούσει στις επιθυμίες των Ευρωπαίων. Έστω και αν είναι σοσιαλιστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου