Τρίτη 22 Μαΐου 2018

«Καίνε» τα καύσιμα – Tα 2 ευρώ αγγίζει η αμόλυβδη Οι εκτόξευση των τιμών βάζουν «φωτιά» στις τσέπες των οδηγών

«Καίνε» τα καύσιμα – Tα 2 ευρώ αγγίζει η αμόλυβδη | in.grΒαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν για άλλη μια φορά οι οδηγοί οχημάτων καθώς η αμόλυβδη αγγίζει τα 2 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις Κυκλάδες η μέση τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται στα 1,85 ευρώ ανά λίτρο, με τις πραγματικές τιμές σε νησιά να αγγίζουν ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο.
Στα Δωδεκάνησα επίσης η βενζίνη βρίσκεται στα 1,768 ευρώ το λίτρο, στη Σάμο είναι στα 1,743 ευρώ, στην Ευρυτανία 1,724 ευρώ, στο Λασίθι 1,702 ευρώ το λίτρο κ.ο.κ. Το λεγόμενο «καπέλο» σε σχέση με τη μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης είναι στα 22 λεπτά το λίτρο.

Η υπερφορολόγηση

Ένα από τα τεράστια προβλήματα που επίσης απασχολεί την αγορά των πετρελαιοειδών είναι και η υπερφορολόγηση των καυσίμων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να φιγουράρει μόνιμα στις τρεις ακριβότερες χώρες της ΕΕ.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να μειώσει τους φόρους που εκτοξεύουν την τελική τιμή του καυσίμου, καθώς υπάρχει ανάγκη για αύξηση των εσόδων.

Στα ύψη το brent

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα, Τρίτη, στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για ενδεχόμενη συνέχιση της μείωσης παραγωγής αργού πετρελαίου στην Βενεζουέλα, ενώ οι ΗΠΑ σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στο Ιράν.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 79,39 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 17 σεντς ή 0,2%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 23 σεντς ή 0,3% στα 72,47 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου