Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Οι «αναρχικές συλλογικότητες» και οι θεσμοί

Είχα στείλει το χθεσινό μου κείμενο όταν έπεσε σαν βόμβα η είδηση. Κάποιες «αναρχικές συλλογικότητες» (τι ωραίος όρος!...) με την ιδεολογική και διαχειριστική ηγεμονία του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έσπασαν τζάμια, κατέστρεψαν τοίχους, μουντζούρωσαν το κτιριακό πρόσωπό του και έβγαλαν βίντεο, με εισαγωγή και εικόνες (!!!) με το οποίο καμαρώνουν για τα καμώματά τους.
Σαφής ο στόχος. Ο εξευτελισμός και η απαξίωση της Δικαιοσύνης, και μάλιστα στην κορυφαία της εκδήλωση και σχηματισμό! Και η κατατρομοκράτηση των Δικαστών! Μιας Δικαιοσύνης, που, κατά την αντίληψη και στόχευση των «αναρχικών συλλογικοτήτων», δεν μπορεί και δεν έχει τη δύναμη να προστατεύσει το πρόσωπό της. Σε μια πρώτη προσπάθεια, το υλικό και ορατό πρόσωπο και σε μια μακροχρόνια προοπτική το ιδεολογικό και θεσμικό πρόσωπό της.

Τίποτα δεν προστατεύεται σε αυτόν τον τόπο. Ούτε οι θεσμοί την ύπαρξή τους. Αν το πετύχουν αυτό οι «αναρχικές συλλογικότητες», τότε αυτό θα αποτελέσει τον θρίαμβό τους. «Κάτω κάθε μορφής εξουσία»… αυτό είναι το ιδανικό τέλος των προσπαθειών των «αναρχικών συλλογικοτήτων».
Τι άραγε συμβαίνει; Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα Δικαστήριά μας; Πριν λίγους μήνες έριξαν βόμβες στο Εφετείο Αθηνών, καταστρέφοντας όψη και γραφεία. Πάλι πριν λίγους μήνες οι γνωστές «συλλογικότητες» έφθασαν μέχρι τα γραφεία των ειδικών Ανακριτών, στο Εφετείο πάλι, Αθηνών για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.
Και οι αντιδράσεις; Ολόκληρου του νομικού κόσμου, έντονες! Όλες τις πράξεις βίας τις ενέταξαν σε «πρωτόγονες κοινωνίες». Αποδοκιμαστικές και οι αντιδράσεις όλων των δημοκρατικών πολιτικών χώρων. Με μια και μοναδική εξαίρεση. Την Κυβέρνηση. Που δεν έχει προβεί σε καμία έμπρακτη προστασία της Δικαιοσύνης. Που, αντίθετα, επιτίθεται συχνά κατά της Δικαιοσύνης. Που, ανέχεται τη βία σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αρκεί να προέρχεται από τα «δικά της» παιδιά. Που τα ξέρει πολύ καλά. Και συχνά, πυκνά, ξεδιπλώνει μια προστατευτική ομπρέλα. Που τους επιτρέπει ατιμωρησία. Και τους διασφαλίζει ένα ιδεολογικό πέπλο έμμεσης αναγνώρισης και τιμής.
Για δέστε την χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Επιτίθεται, κατ’ εξοχήν, κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μόνο σε μια δευτερεύουσα πρόταση διαφαίνεται μια κάποια καταδίκη της προχθεσινής βίας.
Με αυτά και άλλα, θα επιστρέψουν στο 3%. Και αυτή τη φορά χωρίς κανένα ιδεολογικό μαξιλάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου