Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

«Μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία και ανομία

«Μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία και ανομία | in.grΠρο ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή.

Η συζήτηση πρόκειται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να είναι θυελλώδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην κ. Γεννηματά, ενώ θα αναφερθεί εκτενώς και στο ολιστικό σχέδιο για την οικονομία που παρουσιάστηκε.
Κατά τη συνεδρίαση θα τοποθετηθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Πάνου Καμμένου, ο οποίος θα απουσιάζει σε ταξίδι στο Καζακστάν.

Η συζήτηση γίνεται σε ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, ειδικά μετά τις επιθέσεις σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη και τις… ακτιβιστικές ενέργειες του Ρουβίκωνα που έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να δεχτεί σε υψηλούς τόνους κριτική για το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης.
Κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Σώμα για το Αναπτυξιακό Σχέδιο που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και γι’ αυτό το λόγο διανεμήθηκε το έγγραφο σε όλα τα πολιτικά κόμματα, προς ενημέρωσή τους.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία για τη γενικότερη στάση της και θα μιλήσει για ακροδεξιά ατζέντα και για «νέους Γκοτζαμάνηδες», επιρρίπτοντας ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για το σκηνικό βίας στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, θα καταδικάσει τις ενέργειες του Ρουβίκωνα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί αυτές να συμψηφίζονται με την εγκληματική επίθεση στον Μπουτάρη από ακροδεξιούς, όπως θα επιμείνει. Ακόμη, αναμένεται να αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία και σε μια νέα εποχή που ξημερώνει μετά την 20η Αυγούστου.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιτεθεί στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι υπεύθυνος για το σκηνικό βίας που έχει στηθεί και θα τον κατηγορήσει για υπόθαλψη του Ρουβίκωνα που αλωνίζει τον τελευταίο καιρό με αφορμή την επίθεση στο ΣτΕ. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ολιστικό σχέδιο… ασάφειας, όπως θα το χαρακτηρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου