Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η μοίρα του κάθε ψεύτη

Τι σύμπτωση; Συχνά περνάω απέξω από το σπίτι ενός υπουργού, που διακρίνεται για τις επιδόσεις του στους «φραπέδες». Με ένα πρόχειρο υπολογισμό τον «φυλάνε» καμιά εκατοστή ένστολοι. 
Όχι καθημερινά, αλλά τακτικά, χρησιμοποιώ την οδό Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα, όπου βρίσκονται δύο σημαντικότατα κυβερνητικά και πολιτειακά κτίρια. Στο ένα στεγάζεται ο Πρωθυπουργός και το πολιτικό γραφείο του. Στο δεύτερο κατοικοεδρεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η περιοχή είναι όμορφη. Και αποτελεί «attraction» για πολλούς τουρίστες. Μετά τους πρώτους μήνες της εγκατάστασης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. στην εξουσία και το σχετικό ενθουσιασμό των οπαδών τους, έχει καταστεί δύσκολη η πρόσβαση σε αυτόν τον δρόμο και σχεδόν αδύνατη η χρήση της Ανατολικής εισόδου του Εθνικού μας Κήπου στην Αθήνα.

Η δικαιολογία είναι πολύ απλή. Ο Πρωθυπουργός μας, έχοντας εκπαιδευτεί μόνο στον τυχοδιωκτικό ακτιβισμό, τον φοβάται πολύ, όταν αυτός, ενδεχομένως, μπορεί να καταστεί στόχος μιας τέτοιας ποιότητας ακτιβισμού. Ξέρει πια ότι δεν είναι λαοφιλής. Στην κλίμακα των άξιων πρωθυπουργών βρίσκεται στα πιο χαμηλά σκαλοπάτια. Και υπάρχουν συντοπίτες μας, που κυριολεκτικά τον μισούν ή τον απεχθάνονται.
Οι πιο πολλοί από αυτούς είναι πρώην σύντροφοί του. Μέσα τους έχουν θυμώσει ασυγκράτητα γιατί τους έχει εξαπατήσει. Άλλα τους έλεγε ως σύντροφος, ένας δήθεν ίσος προς, δήθεν, ίσους και άλλα έπραξε και πράττει. Οι τέως σύντροφοι μοιράζονται κουβέντες που είχαν ανταλλάξει στα χρόνια του 3%. Και ερεθίζονται από τις σχετικές αναμνήσεις τους. Δεν πρόκειται βέβαια να του κάνουν κακό. Το πολύ-πολύ να του ρίξουν κάποιο φαγώσιμο είδος. Και μετά να αποσυρθούν. Αφού φωνάξουν και κραυγάσουν μερικά από τα παλιά κοινά συνθήματά τους.
Αυτό δεν το αντέχει, όμως, ο Αλέξης. Και τους κρατάει μακριά. Με κλούβες στην αρχή της οδού Ηρώδου Αττικού στα όριά της με την Βασιλίσσης Σοφίας. Η απαγόρευση πρόσβασης στην οδό Ηρώδου Αττικού είναι αυστηρή και απόλυτη.
Ο Αλέξης φοβάται τον οργισμένο λαό παντού. Δεν τολμώ να πιστέψω την έκταση της κινητοποίησης των δυνάμεων ασφαλείας με γκλοπς και δακρυγόνα, όπως μας ενημερώνουν τα πιο έγκριτα ΜΜΕ. Θέλει, δήθεν, να μιλήσει στο λαό της Μυτιλήνης για την περιφερειακή ανάπτυξη. Μα δεν θα προλάβει να τον δει και να τον συναντήσει. Όλοι οι Μυτιληνιοί έχουν κατεβάσει τα ρολά και έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
Αυτή είναι η μοίρα του κάθε ψεύτη… φοβάται και τρέμει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου