Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Novartis-Στον «αέρα» η Προνακριτική-Δεν πάνε οι 10 πολιτικοί

Στον αέρα τίναξε την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis η απόφαση τής πλειοψηφίας Σύριζα και ΑΝΕΛ να μην καλέσει ούτε τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ούτε τον άλλοτε ισχυρό άνδρα τής φαρμακομηχανίας Κωνσταντίνο Φουρζή, που κατά το κατηγορητήριο «λάδωνε» πολιτικούς.
Χθες αποχώρησαν όλα τα κόμματα τής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη διαλεύκανση τής υπόθεσης, αλλά τον στιγματισμό των πολιτικών της αντιπάλων. Παρόλα αυτά οι βουλευτές τού Σύριζα υποστήριξαν ότι το έργο τής Επιτροπής θα συνεχιστεί.
Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό ότι κανένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα δεν πρόκειται να εμφανιστούν στην Επιτροπή για να καταθέσουν. Τονίζουν ότι θα το κάνουν υπό την προϋπόθεση ότι η Επιτροπή θα καλέσει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες και τον Κωνσταντίνο Φουρζή.

Έτσι, την επόμενη Τρίτη που έχει προγραμματιστεί η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, η πλειοψηφία θα πρέπει να αποφασίσει ή ότι η Επιτροπή έχει αρμοδιότητα (και συνεπώς θα ξεκινήσει να ερευνά την υπόθεση) ή να δηλώσει αναρμόδια, να τερματίσει τις εργασίες της και να επιστρέψει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη.
Η Δικαιοσύνη συνεχίζει να διερευνά αν υπήρξε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς τα αδικήματα τής δωροδοκίας και δωροληψίας, θα έχουν παραγραφεί με απόφαση τής Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου