Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Στοιχεία-σοκ της Eurostat: 6 στους 10 άνεργους Έλληνες έτοιμοι να μεταναστεύσουν

Εξι στους δέκα ηλικίας 20 έως 34 ετών δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν ή να μετακομίσουν  εντός της χώρας σε περίπτωση που βρουν δουλειά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαικής στατιστικής υπηρεσίας  το 50% των ανέργων στην Ευρώπη θεωρεί τη μετανάστευση ως λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.
Ειδικότερα, το 31% των ανέργων ηλικίας 20-34 ετών στη χώρα μας δηλώνει έτοιμο να μετακομίσει σε άλλη πόλη εντός Ελλάδας, προκειμένου να αναζητήσει εργασία. 17% είναι το ποσοστό των ανθρώπων που είναι πρόθυμο για μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ένα 11% δεν θα είχε πρόβλημα να μεταναστεύσει σε τρίτες χώρες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση  των 28 κρατών -μελών το 50% των ανέργων ηλικίας 20-34 ετών είναι απρόθυμοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας. Το 21% είναι έτοιμοι να μετακινηθούν, αλλά εντός των συνόρων της χώρας τους, ενώ το 12% θα εξέταζε τη μετακίνηση σε άλλο κράτος μέλος της Ένωσης και το 17% θα ήταν έτοιμο να μεταναστεύσει εκτός κοινότητας. Οι άνεργοι με υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης είναι πιο έτοιμοι για μία μετακίνηση (22% εντός της χώρας, 16% στην Ε.Ε.).
Στο γράφημα της Εurostat φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι με το μικρότερο ποσοστό για αλλαγή τόπου κατοικίας είναι οι νέοι άνεργοι της Μάλτας, καθώς το 73% δηλώνει ανέτοιμο για για μετακίνηση, της Ολλανδίας (69%) και της Κύπρου (68%).
Συνολικά σε 17 κράτη μέλη ποσοστό άνω του 50% δηλώνουν ότι δεν είναι έτοιμοι για μία μετακίνηση με στόχο την εύρεση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου