Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Στο Νο 2 ο Ναξιώτης Σταμάτης Ξενάκης

Άξιος εκπρόσωπος στη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής στον διαγωνισμό για το «καλύτερο macaron». 
 Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη τιμούν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας: την ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα την σπεσιαλιτέ του macaron.
 Και η Νάξος με τον ζαχαροπλάστη Σταμάτη Ξενάκη όχι απλά έφτασε στον μεγάλο τελικό της 19ης Μαρτίου αλλά άγγιξε και τη.. πρώτη θέση.
 Με ένα macaron που είχε Ελλάδα ως βάση κατέλαβε τη 2η θέση πίσω από την Κερκυραία Αγγελική Αγάθου αλλά όπως αναφέρει και στην ανάρτησή του 
«Μια υπέροχη εμπειρία έφτασε στο τέλος της! Η συμμετοχή μας με το μακαρόν Ελλάδα σε μια μπουκιά, ελαιόλαδο, βασιλικός και περγαμόντο μας χάρισε τη 2η θέση! Νιώθω ευτυχής!!! Είναι πράγματι τιμητικό να επιβραβεύεται η προσπάθεια σου να αναδείξεις το γαστρονομικό πλούτο της χώρας σου. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα για τη φιλοξενία του, τον σεφ της πρεσβείας για αυτήν την διοργάνωση.  Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου έδωσαν τη γνώση, την ευκαιρία, την αγάπη για την ζαχαροπλαστική και τον σεβασμό για το καταναλωτικό κοινό! Επόμενος προορισμός τα όνειρα μας!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου