Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αξιολόγηση μιας ιστορικής συνεδρίασης

Παραπέμφθηκαν και οι δέκα. Δύο Πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί. Με τις ψήφους όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και ορισμένων ανεξαρτήτων. Το ΚΚΕ διατύπωσε ισχυρές επιφυλάξεις ως προς τη βασιμότητα των κατηγοριών και «απείλησε» να περάσει στην αντίπερα όχθη όταν θα συζητηθεί το πόρισμα, που θα συντάξει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή. 
Πρώτη επισήμανση. Η κυβέρνηση «οργάνωσε» το τελευταίο στάδιο στη συνολική της προσπάθεια να γαντζωθεί στην εξουσία ή να μείνει στην επιφάνεια του πολιτικού συστήματος. Και το «οργάνωσε» χωρίς αρχές, χωρίς κανόνες, με αναδυόμενη χυδαιότητα και βρομιά. Με κουκούλες και ψευδομάρτυρες. Και, για να κρατήσει κοντά της την κοινοβουλευτική της ομάδα, μεταδίδει στους βουλευτές της, δήθεν, αποκαλυπτικά στοιχεία από τη δικογραφία. Αν τα είχε, πριν αποσταλεί η
δικογραφία στη Βουλή, όφειλε να τα είχε αποστείλει απευθείας. Γιατί, τότε, τα κρατά; Θέλει, μήπως, να τα αξιολογήσει παραμορφώνοντάς τα; Αν δεν τα είχε, ούτε τα έχει (γεγονός, που είναι και το πιο πιθανό), τότε εξαπατά, όχι μόνο τους δικούς της βουλευτές, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Δεύτερη επισήμανση. Και τα στοιχεία, που απέστειλε και οι βουλευτές της (ακόμα και ο ίδιος ο Τσίπρας) ήταν απογοητευτικοί. Λάσπη, χωρίς στοιχεία. Οι «κουκούλες», δεν αρκούν. Οι «αγοραίες» εκφράσεις προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Ακραία διχαστικός λόγος, χωρίς πρόταση εξόδου. Απλώς, δεν τους νοιάζει. Πολύ λίγα πράγματα έχουν να τους πουν η λέξη «πατρίδα» και οι λέξεις «δημόσιο συμφέρον».
Τρίτη επισήμανση. Βασικός στόχος τους είναι η δημιουργία κλίματος πόλωσης, ως αφετηρία για την όποια διαδρομή μέχρι τις εκλογές. Τις οποίες, προφανώς, θα χάσουν. Όπως αποδείχθηκε από το εκλογικό νομοσχέδιο, που ψήφισαν πριν από καιρό, δεν τους ενδιαφέρει η δημιουργία συνθηκών σταθερών κυβερνήσεων. Θέλουν επαναλαμβανόμενες εκλογές σε τακτά, σύντομα χρονικά διαστήματα. Και, έτσι, να επιβιώσουν μέσα σ’ ένα κλίμα θολούρας και σύγχυσης.
Τέταρτη επισήμανση. Επιδιώκουν, πάση θυσία, μεταβατικές κυβερνήσεις, που εκείνοι θα ελέγχουν. Ο Τάκης Πικραμένος και Γιάννης Στουρνάρας, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξαιτίας μιας διαρκούς υποδικίας.
Πέμπτη επισήμανση. Αδιαφορούν για τις συνέπειες σε βάρος των θεσμών. Αναφέρονται υποκριτικά στη Δικαιοσύνη, όταν, μόλις προηγουμένως, έχουν καθυβρίσει και ρίξει τόνους λάσπης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Χωρίς να ξεχνάμε τους φανερούς και υπόγειους εκβιασμούς, που ασκούν σε βάρος των ανώτατων Δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου