Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός - Συσκέψεις στο Μαξίμου

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός - Συσκέψεις στο ΜαξίμουΈχει σημάνει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Εκτός σοβαρού απροόπτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας. 

Από το πρωί ο πρωθυπουργός συσκέπτεται με στενούς συνεργάτες του στο Μαξίμου, ενώ πληροφορίες τον φέρουν να έχει ήδη κάνει κάποια τηλεφωνήματα σε στελέχη που θα εισέλθουν ή θα φύγουν από το κυβερνητικό σχήμα.

Όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, πρόκειται για ένα μίνι και όχι ευρείας έκτασης ανασχηματισμό, όπως αρχικά σχεδίαζε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα ανατράπηκαν από την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και κυρίως την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας.

Οι «καραμπόλες» στα υπουργεία


Ο πρωθυπουργός σβήνει και γράφει ονόματα τις τελευταίες ώρες προκειμένου να καταρτίσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Οικονομίας είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο για το ΕΣΠΑ στον νυν υφυπουργό στον πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο.

Για τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου προκρίνεται η πρόεδρος του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να παραμείνει η θέση κενή και να μεταφερθούν στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου όλες οι αρμοδιότητες.
Ως την τελευταία στιγμή ακούγεται ότι θα υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας με τον Στέργιο Πιτσιόρλα να αναλαμβάνει και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να μετακινείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του Γιάννη Μουζάλα από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τον Δημήτρη Βίτσα να τον διαδέχεται.

Όλες οι πληροφορίες θέλουν να καρατομείται η Λυδία Κονιόρδου από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο Σταύρος Μπένος και ο Νίκος Ξυδάκης, ενώ εξετάζεται πολύ σοβαρά η επιστροφή του Νίκου Φίλη στην κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πόστο.

Το χαρτοφυλάκιο που κατείχε ο Κώστας Ζουράρις στο υπουργείο Παιδείας είναι πιθανό να αναλάβει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν: το οικονομικό επιτελείο (Τσακαλώτος- Χουλιαράκης) οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς (λόγω του Σκοπιανού, Αλβανικού, ελληνοτουρκικών και Κυπριακού), Αμυνας Πάνος Καμμένος (λόγω συγκυβέρνησης) Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης λόγω του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Εργασίας Εφη Αχτζιόγλου και πιθανότατα Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου