Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΝΑΞΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ CNN Travel,

«Πυραμίδα»-γίγας 4.000 χρόνων φρουρούσε την Κέρο των Κυκλάδων!Η Σαντορίνη συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με άρθρο του CNN Travel, στα μέρη που συνιστάται στους τουρίστες να αποφύγουν το 2018. Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν ελάχιστα μέρη στον κόσμο με εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα όπως αυτό στη Σαντορίνη αλλά το μικρό νησί στις ελληνικές Κυκλάδες πλησιάζει το «όριο». Όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου Joe Minihane σχεδόν δυο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το νησί το 2017, 850.000 με κρουαζιερόπλοια με τους επιβάτες να μένουν παραμένουν για κάποιες ώρες αντί για ημέρες.

Με βάση τα στοιχεία για 8.000 τουρίστες ανά ημέρα και τον αυξανόμενο πληθυσμό λόγω της τουριστικής ανάπτυξης η Σαντορίνη κινδυνεύει να χάσει τη γοητεία της. Παρόλα αυτά ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει ότι εάν επιλέξουν τουρίστες να πάνε εκεί να επιλέξουν να κατευθυνθούν από και προς το λιμάνι με τα γαϊδουράκια ενώ ως εναλλακτικούς προορισμούς προτείνει την Νάξο που έχει όμορφες παραλίες και την Πάτμο στα Δωδεκάνησα που είναι ένα μέρος που ήρεμη εναλλακτική πρόταση με υπέροχες παραλίες και εστιατόρια.


Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν κρούσει εδώ και καιρό τοπικοί φορείς. Στελέχη της Ένωσης Ξενοδόχων επεσήμαναν με νόημα ότι «ο τουρισμός αποτελεί απειλή για την κοινωνική μας συνοχή». Όπως λένε η δημοτικότητα της Σαντορίνης ανεβαίνει, αλλά οι ντόπιοι λένε ότι ο τόπος τους έφτασε σε σημείο κορεσμού. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/cnn-travel-apofigete-tin-santorini-to-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου