Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο είναι διαπραγματευτικό ατού

Ομολογώ, δεν το περίμενα. Ούτε το μέγεθος! Ούτε το πάθος! Στη Θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν χιλιάδες πανέλληνες. Η Αστυνομία τους «κατέβασε» σε 90 χιλιάδες. Οι διοργανωτές του «ανύψωσαν» σε 500 χιλιάδες. 
Δεν έχω τα στοιχεία για να κρίνω. Κάποιος θα προτείνει ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Όποια νούμερα και αν επιλέξετε, πρόκειται για συγκλονιστικό γεγονός.
Στις μέρες μας δεν μαζεύονται εύκολα, έστω και 90 χιλιάδες. 
Η αξία αυτού του αριθμού και μεγέθους είναι μεγάλη. Η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, μάλλον, την αποδοκίμασε. Σχεδόν πιο έντονα και από την κυβέρνηση και από την κυβέρνηση. Και εκείνη τους δήθεν αντισυγκεντρωσιάρχες – κουκουλοφόρους δεν τους απαγόρευσε. Παρά τις οδυνηρές εμπειρίες του παρελθόντος. Και τα κόμματα δεν την προπαγάνδισαν τη συγκέντρωση.
Παρακολούθησα, για λίγα λεπτά αυτούς που προσέρχονταν στο χώρο της συγκέντρωσης. Κάθε ηλικίας. Γονείς με μικρά παιδιά. Το τελικό συμπέρασμα; Έχω πολλές δεκάδες χρόνια να δω τόσο μεγάλη και αυθόρμητη συγκέντρωση και συλλαλητήριο.

Δεν ξέρω τα εσωτερικά συναισθήματα των κυβερνώντων. Ίσως πρέπει να κατανοήσουν ότι, τελικά και αυτούς τους συμφέρει αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Να πάνε και να αντιδράσουν στους ξένους, πως παιχνίδια με το όνομα και τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων δεν γίνονται ανεκτά από τον ελληνικό λαό.
Εκτός, αν έχουν, ήδη, συμφωνήσει μυστικά σε λύση για το πρόβλημα των Σκοπίων και δεν ξέρουν πώς να το «σερβίρουν» στην ελληνική κοινή γνώμη.
Κάποιος πρέπει να τους πει. Όσα χρόνια και αν πέρασαν, ο ελληνικός λαός δεν κουράστηκε. Παραμένει σταθερός στις θέσεις του για το «Μακεδονικό». Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις ξεκαθάρισαν το τοπίο. Και το χθεσινό συλλαλητήριο τις επιβεβαίωσε.
Δεν είμαι ακραίος. Ούτε καθυστερημένος, φανατικός οπαδός μιας ανύπαρκτης «μεγάλης ιδέας». Η κυβέρνηση, αν μη τι άλλο, πρέπει να κατοχυρώσει ότι οι «φίλοι μας» και οι γείτονές μας Σκοπιανοί έχουν παραιτηθεί αμετάκλητα από τον ατεκμηρίωτο αλυτρωτισμό τους σε βάρος της Ελλάδας.
Και κάτι ακόμα. Να μας διαβεβαιώσουν με τεκμήρια και αποδείξεις ότι δεν υπάρχουν εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες μέσα στα Σκόπια που προωθούν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό.
Αυτά, τουλάχιστον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου