Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

''Βρείτε και τιμωρήστε όσους έφταιξαν για την ελληνική κρίση''...

Δήλωση-βόμβα από τον Τόμας Βίζερ...
Την άποψη πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιήσει μία δική της επίσημη έρευνα για να καταγράψει τα αίτια που...
οδήγησαν στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση το 2009, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπως έγινε στις άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα, εξέφρασε ο Τόμας Βίζερ, απερχόμενος πρόεδρος του Euro Working Group, της ομάδας που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις των 19 υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης, ο οποίος μιλά στη Realnews ενόψει της αποχώρησής του λόγω συνταξιοδότησης στις 30 του μήνα.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του EWG αναφέρει: «Στην Ιρλανδία δημιουργήθηκε μια εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην κρίση, κατέληξαν σε συμπεράσματα και κάποιοι μπήκαν στη φυλακή. Στην Ισπανία έγινε το ίδιο -όπως και σε παρόμοιο βαθμό στην Κύπρο- και σήμερα είναι γνωστό τι οδήγησε στα γεγονότα του 2013. Στην Πορτογαλία υπήρξε παρόμοια διαδικασία, αν και σε μικρότερο βαθμό. Οι μόνες χώρες όπου δεν έχει γίνει τίποτα είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Στην Ελλάδα δεν υπήρξε επίσημη κατανομή ευθυνών και είναι επομένως δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν τι συνέβη και να σχεδιάσουν το μέλλον ή να προστατεύσουν τη χώρα από τα ίδια λάθη. Το τι έγινε από το 2006 έως το 2009, αλλά και πριν από αυτό, δεν έχει γνωστοποιηθεί».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Realnews.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου