Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το "Διονυσιακό Καρναβάλι της Νάξου 2018"

karnavali naxos 2016Τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου: Διονυσιακό δρώμενο που θα είναι αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο. Σάτυροι και μαινάδες, διονυσιακά παιχνίδια και χοροί, μουσική, πειράγματα, γλέντι και άφθονος «οίνος»! 
Το δρώμενο, που φιλοδοξεί να έχει πολύ περισσότερες συμμετοχές από τα προηγούμενα χρόνια, θα ξεκινήσει από την Αγία Θεοδοσία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της παραλίας στην πόλη της Νάξου. (Η ονομασία του δρώμενου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή).
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου: Οι γνωστές και αγαπημένες σε όλους Λαμπαδηφορίες, με ώρα εκκίνησης των προετοιμασιών στις 7:00 το βράδυ στη σχολή Ουρσουλινών και στο Γενικό Λύκειο Νάξου. Λεπτομέρειες για το δρώμενο αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες από τους υπεύθυνους της προετοιμασίας του δρώμενου.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου: Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου! Σύλλογοι, σχολεία, μεμονωμένες παρέες και ομάδες θα συμμετέχουν κι εφέτος στο καρναβάλι της Νάξου που τελικά θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τυρινής Κυριακής (στις 12:00 ή στη 1:00).

Όλη η Νάξος ένα γλέντι

Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις οι Απόκριες στη Νάξο περιλαμβάνουν πολλά παραδοσιακά δρώμενα σχεδόν σε όλα τα χωριά του νησιού.
Κάθε χρόνο, η Αποκριά στη Νάξο είναι μια τεράστια γιορτή και ένα ξεχωριστό γλέντι από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Ήθη, έθιμα, και παραδόσεις ντυμένα με τα χρώματα των κορδελάτων και πλημμυρισμένα από τους ήχους των Κουδουνάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου