Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Από τη «Σεισάχθεια» της Αριστεράς στους… πλειστηριασμούς του Αλέξη!

Τώρα είναι η πιο προσφιλής πρακτική της κυβέρνησης, καθώς έχει προχωρήσει σε 1 εκατομμύριο κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και φορολογουμένων που χρωστούν μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Και από αύριο ξεκινά και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων. Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και με αυτό τον τρόπο να ολοκληρωθεί η ολοκληρωτική μεταστροφή του πρώην αριστερού πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν πλήρη προστασία της ακίνητης περιουσίας.
Αύριο λοιπόν πρόκειται να γίνουν 187 πλειστηριασμοί, ενώ άλλοι 144 είναι εγγεγραμμένοι για τις 6 Δεκεμβρίου και η διαδικασία θα επιταχυνθεί, ώστε να διεξάγονται τρεις φορές τη εβδομάδα. Στόχος της κυβέρνησης,18.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2018 και άντληση 11 δισ. ευρώ στην τριετία 2017-2019 για να αποφευχθεί μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου, σ’ αυτό το μείζον κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων είχε κρυφτεί πίσω από το νόμο Κατσέλη, που ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια της κρίσης και προστάτευσε ικανοποιητικά πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι βρεθήκαν σε πράγματι δύσκολη θέση.
Ως κυβέρνηση απέτυχε να φέρει  νόμο για τη «σεισάχθεια», όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους ψηφοφόρους της. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πράγματι πως ο Αλέξης Τσίπρας ή θα τους χάριζε τα στεγαστικά δάνεια ή τουλάχιστον θα τα μείωνε δραστικά για να μπορούν να τα ξεπληρώσουν.
Άλλωστε αυτό τους ψιθύριζαν στ’ αυτί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλη τη χώρα, ενώ δημόσια ο πρωθυπουργός διακήρυσσε τότε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Τώρα όπως πάμε με τον κ. Τσίπρα, δεν θα μείνει «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου